2022 Belediye memur alımı başvuru süreci başladı. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Karatay Belediyesi 657 Sayılı Devlet memurları kanunu kapsamında istihdam edilmek üzere Mahalli İdarelere ilk defa atanacaklara uygulanacak sınav yönetmeliği ile Memur alımı yapılacak. Başvuru süreci hafta başı ile başlayacak.

Belediye Memur Alımı Başvurusu Başladı!

Belediye yayımladığı memur alımı ilanı ile 7 kişilik kadro ile memur alımı yapacak. Bu yönde Kadın Erkek adaylar için başvurular başladı. İlana başvurular 17 Ocak 2022 tarihi ile başlayacak olup en geç 21 Ocak 2022 tarihleri arasında 08.30 ile 16.30 saatleri arasında yapılacak.

Başvurular iki farklı şekilde olmak üzere Elektronik ortamda veya şahsen başvuru yapılacak.

Şahsen Başvuru Adresi: Karatay Belediyesi hizmet binasında bulunan Hizmet Masası Birimine (Akçeşme Mah. Garaj Cad., No:5, Zemin Kat, Karatay / KONYA)

Elektronik Başvuru Adresi: [email protected] e-posta adresine mail yolu ile yapılacak.

Başvuru İçin Adaylardan Hangi Belgeler İstenecek?

- Nüfus cüzdanı veya kimlik kartının aslı ve kurumumuzca onaylanmak üzere fotokopisi,

- Diploma veya mezuniyet belgesinin aslı veya noter onaylı örneği veya E-devlet üzerinden alınacak barkodlu mezuniyet belgesi, (aslı ibraz edilmek kaydıyla suretleri belediyemizce tasdik edilecektir)

- Yabancı okul mezunları için denklik belgesinin aslı veya noter onaylı örneği, (aslı ibraz edilmek kaydıyla suretleri belediyemizce tasdik edilecektir)

- KPSS Sonuç Belgesinin ÖSYM sitesinden alınan barkotlu bilgisayar çıktısı,

- Erkek adayların askerlikle ilişiği olmadığına dair yazılı beyanı,

- Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmadığına dair yazılı beyanı,

- 2 adet fotoğraf, (1 adedi forma yapıştırılacak)

- Hangi kadroya müracaat edeceğine dair başvuru dilekçesi.(Adaylar şartlarını sağladığı yalnızca bir kadroya başvuru yapabileceklerdir.)

Belediye 7 Memur Alımı Kadro Dağılımı Nedir?

Karatay Belediyesi Ön Lisans Mezunu 2 tahsildar ve Lisans mezunu 4 Düz Memur ve 1 Şehir Plancısı alımı yapılacak.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

Belediyenin memur alımları için genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Özel olarak ise, 2020 yılı KPSS'den Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak, Yukarıdaki tabloda belirtilen eğitim niteliklerini taşıyor olmak ve Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak şartları aranacaktır.

Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Belediye başvusunda bulunan adaylar için sonuçlar Şubat'ta açıklanacak. Bu kapsamda başvurular KPSS puanı sırasına göre değerlendirilecek olup en yüksek puandan başlamak üzere en düşük puana kadar yapılacak sıralama ile değerlendirme yapılacak.

İLANIN TAM METNİ