İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklamada, müjdeli haber duyurulmuş ve Mart ayında 8 bin bekçi alımı yapılacağı ifade edilmişti. Bu ilanlarla alakalı kadro sayıları da yavaş yavaş netlik kazanmaya başladı. Bakan Soylu açıklamasında Ankara' ya 500, İstanbul' a 1000 kişi alınacağına değindi. Şehirlere yaptığı ziyaretlerden birinde Yozgat' a uğrayan Bakan Soylu, buraya da bekçi alımı yapılacağı müjdesini paylaşmıştı.

8 BİN BEKÇİ ALIM İLANLARI NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

Bekçi alım ilanlarının Mart ayının ilk haftasında yayımlanacağı düşünülmektedir. Bu bağlamda ilanın Pazartesi veya Salı günü itibariyle kamuoyuna paylaşılacağı, ilana başvuru şartlarının da açıklanacağı öngörülüyor. 8 bin bekçi alımını bekleyen binlerce adayın, Pazartesi veya Salı günü itibariyle ilana ulaşacaklarını düşünmekteyiz. Elbette ilanla alakalı bu kesin bir bilgi niteliğinde değil ancak, şuanki durum bu tarihi işaret etmektedir.

BEKÇİ ALIMI YAŞ ŞARTI 35 YAPILACAK MI?

Bekçi alımlarıyla alakalı olan diğer bir konu ise yaş şartlarının değiştirilmesi konusudur. Bakan Soylu' ya seslerini duyurmaya çalışan adaylar, bekçi alımları için yaş şartının 35 olarak belirlenmesini istediklerini aktarmaktadırlar. Bu sayede binlerce adayın daha başvuru yapma imkanı bulacağı ilanın, çok sayıda kişiye imkan tanıyacağına yer verilip, gündeme taşınmaya çalışılmaktadır. Henüz bu konuyla alakalı bir duyuru yapılmadı. Bekçi alımındaki yaş şartının şuan itibariyle 31 olduğunu söyleyebiliriz. Elbette bir değişiklik yapılırsa, konuyla alakalı bilgilendirmeleri de sizlere aktarmaya çalışıyor olacağız.

İLAN YAYIMLANDIĞI ANDA BİLDİRİM ALIN - İŞİN OLSA UYGULAMALARIMIZI İNDİRİN

İOS> TIKLAYINIZ

ANDROİD> TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim