Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu açıktan personel alımı için ilan yayımladı. BDDK bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 3 farklı unvan da kamu hizmetlerine ilk defa BDDK'ya atanacak olan adaylar içerisinden uygulamalı ve/veya sözlü sınav ile Şoför Alımı, Sekreter Alımı ve Düz Memur Alımı yapılacak. Adayların başvuru yapabilmeleri için kurumun belirttiği genel ve özel nitelikleri sağlıyor olmaları gerekmektedir.

Başvurular Kasım Sonunda Başlıyor!

BDDK memur personel alımı başvuruları 30 Kasım 2021 tarihi ile başlayacak olup en geç 8 Aralık 2021 tarihine kadar saat 23:59 a kadar başvuruların yapılmış olması gerekmektedir.

KPSS Taban Puana Göre Sözlü - Uygulamalı Sınav Hangi Branşlarda yapılacak?

BDDK toplamda 9 kişilik boşluk için Açıktan personel alımı yapacağını yayımladı. Bu yönde, Ön Lisans mezunu Sekreter, En Az Lise mezunu Şoför ve Lisans mezunu Memur alınacak. Her kadro için 3 kişilik boş kontenjan yer almaktadır.

Adaylardan 2020 yılında yapılan KPSS'den Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için p3 puan türünden en az 70 Taban Puan almış olmak gereklidir.

Sekreter Alımı ve Düz Memur Alımı için sadece sözlü sınav yapılacak. 30 kişi sözlü sınava dahil edilecek.

Şoför kadrosu için ise 30 uygulamalı ve 15 sözlü sınav yapılacak.

Kadrosuna Göre Adayların Mezun Olması Gereken Bölümler ve İstenen Belge:

Tüm pozisyonlar için adaylardan genel olarak 657 Sayılı devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacaktır.

Sekreter İçin, Büro Yönetimi, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Sekreterlik, Ofis Teknolojileri ve Yönetimi, Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı veya Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği ön lisans programlarının birinden mezun olmak gereklidir.

Düz memur adaylarının ise, Siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme fakültelerine bağlı bölümlerden veya denkliği YÖK tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki bölümlerden mezun olmaları gerekmektedir.

Şoför Kadrosu için ise Herhangi bir en az lise mezunu eğitimi veren kurumdan mezun ve Son başvuru tarihi itibarıyla (B) sınıfı sürücü belgesine en az (5) yıldır sahip olmak şarttır.

Sadece Online Başvuru Kabul Edilecek!

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu memur alımı başvuruları sadece İnternet üzerinden elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Başvuru yapmak isteyen adaylar, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden giriş yaparak başvurularını yapabilecekler.

BDDK 9 Kamu Personeli Alımı İlanın Tam Metni Burada