Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ( CTE ) bünyesindeki memur eksikliğini karşılamak üzere 300 kişilik boş kadro ile idare memuru alımı yapacağını yayımladı. Söz konusu ilan 30 Temmuz 2019 tarihinde yayımlanmış olup başvuruları Ağustos ayı içerisinde başlayacaktır. Adayların değerlendirilmeleri için Sözlü Sınav ve Mülakat yapılacak. Bu bağlamda Bakanlık 9-5 inci dereceli lkadrolarına 300 İdare Memuru Öğrencisi alacağını ifade etti.

KPSS ŞARTI VAR! 

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 300 idare memuru alımları için başvuru şartları içerisinde KPSS şartınında yer aldığını görüyoruz. Yayımlanmış duyuruya göre adaylardan, Lisans mezunu olan adaylar arasından başvuru alınacak olup adayların 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 70 puan alınmış olması gerekmektedir.

YAŞ ŞARTI:

Adayların söz konusu ilana başvuru yapabilmeleri için, yapılacak sınavın son başvuru tarihi itibari ile yani 02 Ağustos 2019 tarihi itibari ile 18 yaşını doldurmuş olmaları gereklidir. Ayrıca Merkezi sınavın yani, KPSS LİSANS Genel Yetenek- Genel Kültür Sınavı( 22 Temmuz 2018 ) itibari ile 36 yaşından gün alınmamış olmalası gerekmektedir. Adayların 22 Temmuz 1983 ve sonrası doğumlu olmaları gerekmektedir.

EĞİTİM ŞARTI:

En az dört yıllık lisans eğitimi veren fakülte ve yüksekokullardan veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yabancı fakülte veya yüksekokullardan mezun olmak.

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR NELERDİR?

Yukarıdaki niteliklere ek olarak adaylardan, 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesine göre, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Erkek adaylar için Askerlik ile ilgisi olmamak veya yapmış olmak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek ve Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu bulunmamal, gibi nitelikler aranacaktır.

SINAV YAPILACAK!

Adalet Bakanlığı İdare Memuruluğu için adaylara sınav yapacak. Başvuru şartlarını taşıyan ve başvuru yapan adaylar KPSS puanı üzerinden değerlendiilip en yüksek puandan başlanmak üzere en düşük puana kadar kadro sayısının 5 kadar aday yani 1500 aday sözlü sınava katılacaktır.Sözlü sınav ve mülakata girecek adayların isimleri, sınav yerleri ile sözlü sınav tarihleri Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü internet sitesinden (www.cte.adalet.gov.tr) bilahare ilân edilecektir.

NE ZAMAN BAŞVURU YAPILACAK!

Adaylar Başvurularına 19 Ağustos 2019 tarihi itibari ile başlayacak olup en geç 02 Eylül2019 tarihine kadar başvuruların yapılması gerekmektedir. Başvurular, Ağır Ceza Cumhuriyet Başsavcılıklarına bağlı bilgi işlem şube müdürlükleri, şeflikleri ve bürolarına bizzat yapılacak, posta yoluyla yapılan müracaatlar kesinlikle kabul edilmeyecektir.

Başvuru Kılavuzuna Buradan Ulaşabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim