Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan memur alımı ilanlarına göre Bakanlıklar ve Belediyeler çok sayıda memur alımı yapılacak. Bu kapsamda başvurular Bayramdan sonra başlayacak olan ilanları İşin Olsa ekibi olarak sizlere aktaracağız.

Bu kapsamda Başvuruları başlayacak olan ilan ile Kamuya farklı kadrolarda ve niteliklerde 73 Memur Alımı yapılacak. Peki alımlar hangi kadrolarda yapılacak? Alım yapılacak belediye ve bakanlık nedir?

ALIM YAPACAK KURUMLAR NELERDİR?

Geçtiğimiz günlerde yayımlanan memur alımı ilanlarına göre alımlar Şişli Belediyesi, Edirne Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılacak. Alımlar KPSS Puanı ile yapılacağından adayların adayların en az 60 puan almış olmaları gereklidir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bu yönde " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" şartları aranacaktır.

Özel Başvuru Şartları:

Şişli Belediyesi:

Şişli Belediyesi memur alımı başvuruları aslında 7 mayıs 2021 tarihinde sona ermesi bekleniyordu. Ancak Sokağa çıkma yasağı sebebi ile başvuru süreci değişti ve 17 - 21 Mayıs 2021 tarihleri arasında yapılacak. Bu kapsamda Şişli Belediyesi Kadın Erkek adaylar içerisinden KPSSp3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir. KPSS Puanı esas alınarak Şişli Belediyesi 50 Zabıta Memuru alımı yapılacak. İlan hakkında detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Edirne Belediyesi:

Edirne Belediyesi de sokağa çıkma kısıtlaması sebebi ile başvuru tarihlerini değiştirmişti. 30 Nisan 2021 tarihinde sona ermesi gereken başvurular ertelenerek 17 - 18 Mayıs 2021 tarihleri arasında yapılacaktır. Bu kapsamda Edirne Belediyesi 13 kişilik boş kadro ile Lise Mezunu 4 , Ön Lisans Mezunu 6 ve Lisans mezunu 3 itfaiye eri alımı yapılacak. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Kültür ve Turizm Bakanlığı:

Bakanlık bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 10 kişilik boş kadro ile farklı alanlarda sözleşmeli bilişim personeli alımı yapacak. Alımlar KPSS puanı ile yapılacak olup P3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gereklidir. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

BAŞVURULAR BAŞLIYOR!

Söz konusu olan 73 memur alımı başvuruları Bayramdan sonra 17 Mayıs 2021 tarihi itibari ile başlayacaktır. Adaylar başvurularını sadece kurumların belirttiği şekilde gerçekleştireceklerdir. İlanların detaylarına yukarıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

DİĞER KAMU VE ÖZEL MEMUR PERSONEL ALIMI İLANLARI BURADA

Editör: TE Bilisim