Belediyeler ve Bakanlıklar memur alımı ilanlarını yayımlamaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Belediye ve BakanlIk bünyesindeki eksikliği karşIlamak üzere farklı alanlarda ve niteliklerde memur alacaklarını bildirdi. Başvuru süreci için meraklı bekleyiş geldi. Bu kapsamda Söz konusu belediye ve Bakanlık toplamda 305 kişilik kadro ile memur alımı gerçekleştirecek. Peki adaylardan aranan şartlar nelerdir? Nasıl başvuru yapılacak?

305 Memur Alımı Yapacak Kurum ve Kontenjan Dağılımı:

Bakanlık ve Belediye Memur alımı yapacaklarını belirtti. Bu yönde alımlar;

  • İçişleri Bakanlığı,
  • Tefenni Belediyesi,

Başvurular Başlıyor!

İlgili ilanlar geçtiğimiz günlerde duyurulmuş olup başvuru süreci bu hafta alınacak. Buna göre adaylar başvurularına 30 Ocak 2023 tarihi ile başlayabilecekler. Başvurular en geç hafta sonuna kadar yapılması gereklidir. 

Son Başvuru Tarihi: 03 Şubat 2023

Başvuru yapmak isteyen adaylar başvurularını Belediye için şahsen istenen belgelerle gerçekleştirecek. İçişleri Bakanlığı Memur Alımı başvurular ise sadece online olarak yapılacak.

Bakanlık Memur Alımı İlan Detaylar:

İçişleri Bakanlığı Memur alımları farklı alanlardan olmak üzere uzman yardımcılığı kadrosunda gerçekleştirilecektir. Bu yönde aşağıdaki tabloda da görecEğiniz gibi 7 farklı alanda İl Planlama Uzman YardImcısı alımı yapacak.

Söz konusu alımlar için adyaların ilgili alanlardan mezun olmuş olmAK, KPSS'den 2021 veya 2022 yıllarında yapılan sınavdan en az 70 puan almış olmak, 35 yaşını tamamlamamış olmak şartları aranacak. Başvuru ve diğer bilgiler hakkında detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI İLANI: https://www.isinolsa.com/memur-alimi/icisleri-bakanligi-300-memur-alimi-2023-il-planlama-uzman-yardimcisi-h43675.html

Belediye Memur Alımı Detayları:

Tefenni Belediyesi bünyesindeki eksikliği gidermek üzere toplamda 5 kişilik kadro ile Genel İdare Hizmetleri sınıfında olmak üzere kadın erkek adaylar içerisinden memur alımı gerçekleştirecek. Buna göre Lisans ve Ön Lisans  mezunu adaylar içerisinden olmak üzere  3 Zabıta Memuru ve 2 İtfaiye eri alımı yapıLacak. İşte detaylı kontenjan dağılımı:

Söz konusu tabloda da göreceğiniz gibi alımlarda KPSS puanı şartı artanacak. Bu kapsamda adayların 2022 yılında yapılan KPSS den P93 ve P3 puan türünden en az 55 puan almış olmak gereklidir. Ayrıca Erkeklerde 167 cm ve Kadınlarda 160 Cm boyundan kısa boylu olmamak gEreklidir. İlan detaylarında aşağıdaki bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz.

Belediye Memur Detayları: https://www.isinolsa.com/belediye-personel-alimi/belediye-55-kpss-puani-ile-zabita-memuru-alim-ilani-2023-tefeeni-h43405.html