Dışişleri Bakanlığı bünyesindeki memur ihtiyacını karşılamak üzere alım yapacağını geçtiğimiz günlerde elirtmişti. Başvurularına ilanın yayımlanması ile birlitke başlamış olan adaylar için artık son güne gelindi. Adaylar başvurularını gerçekleştirebilmeleri için öncelikle belirtilen nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir.

KADRO DETAYLARI NEDİR?

Dışişleri Bakanlığına bağlı olan Nagoya Başkonsolosluğu bünyesine Türk Uyruklu 2 kişilik sözleşmeli sekreter alacak.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Başvurularına 29 Haziran 2020 tarihinde başlamış olan adaylar en geç 13 Temmuz 2020 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular istenne belgeler ile birlikte sadece “Türk-Japon Kültür Ticari Yardımlaşma Dayanışma Derneği”nin Aichi-ken İnazawa-shi Konomiya 2 Chome 5 Banchi 26 Nagoya adresine ulaşacak şekilde veya hafta içi her gün 14.00-18.00 saatleri arasında aynı adrese şahsen yapılabilecektir.

EN AZ LİSE MEZUNU MEMUR ALINACAK!

Başkonsolosluğa memur alımı için adaylardan bazı genel nitelikler aranıyor. Bu yönde adaylardan " Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Kamu haklarından mahrum olmamak, Bilgisayar ve Daktilo kullanabilmek, Çok iyi derecede Japonca ve Türkçe biliyor olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" gibi şartlar aranır.

YAZILI SINAV NE ZAMAN?

Yazılı eleme sınavı 27 Temmuz 2020 Pazartesi günü saat 10.00’da, Aichi-ken İnazawa-shi Konomiya 2 Chome 5 Banchi 26 Nagoya adresinde bulunan “Türk-Japon Kültür Ticari Yardımlaşma Dayanışma Derneği”nde yapılacaktır.

SÖZLÜ SINAV NE ZAMAN?

Yazılı yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar 29 Temmuz 2020 Çarşamba günü saat 10.00’da Aichi-ken İnazawa-shi Konomiya 2 Chome 5 Banchi 26 Nagoya adresinde bulunan “Türk-Japon Kültür Ticari Yardımlaşma Dayanışma Derneği”nde yapılacak sözlü ve uygulamalı yarışma sınavına davet edileceklerdir.

Editör: TE Bilisim