Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu bünyesine memur alımı için geçtiğimix günlerde ilan yayımlamıştı. Yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ( BDDK ) Bilişim alanında olmak üzere Uzman Yardımcısı Alımı yapacak. Başvuruların 13 Kasım 2020 tarihi işe başlamasının ardından artık sona ermektedir. Peki kimler başvuru yapabilecek? Henüz başvuru yapmamış olanlar için nasıl başvuru yapılır? İşte detaylar.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

  • Türk vatandaşı olmak.
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak.
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak.
  • Askerlik durumu itibarıyla; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak.
  • Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.
  • Üniversite ve yüksekokulların en az dört yıllık eğitim veren; bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, elektronik ve haberleşme mühendisliği, mekatronik mühendisliği, endüstri mühendisliği, matematik mühendisliği, fizik, matematik, istatistik, istatistik ve bilgisayar bölümlerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt içindeki veya yurt dışındaki fakülte veya yüksekokullardan mezun veya belirtilen alanlarda lisansüstü eğitim yapmış olmak.
  • 2019 ve 2020 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında (KPSS), “KPSSP1 veya KPSSP2” puan türlerinin herhangi birinden en az 75 puan almış olmak.

BAŞVURU SÜRECİ SONA ERİYOR!

Başvurular 13 Kasım 2020 tarihi ile başlamış olup en geç 20 Kasım 2020 tarihine kadar başvuruların yapılmış olması gereklidir. Adaylar başvurularını sadece Kurumun resmi internet sitesinden (www.bddk.org.tr) ulaşılabilecek "Başvuru Formu"nun doldurulması suretiyle elektronik ortamda yapılacaktır.

GİRİŞ SINAVI NE ZAMAN?

Giriş sınavı, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalıdır. Giriş sınavının yazılı aşaması, 12 Aralık 2020 Cumartesi günü sabah ve öğleden sonra oturumları halinde İstanbul'da (Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü) gerçekleştirilecektir.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

BDDK memur alımı başvuru sonuçları için herhangi bir tarih verilmedi. Yapılan açıklamaya göre " Başvurular üzerinde yapılacak inceleme sonucu, yazılı sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi, Kurumun resmi internet sitesinde (www.bddk.org.tr) duyurulacaktır." denildi.  Bu kapsamda sonuçların en geç 15 gün içerisinde açıklanması beklenmektedir.

İLANIN TAM METNİ