Bakanlık Yurtdışı Memur Alımı ilanı yayımladı. Dışişleri Bakanlığından gelen duyuruya göre Vaşington Büyükelçiliği bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere sözleşmeli sekreter alımı yapacak. Alımlar Dışişleri Bakanlığına bağlı olan Vaşington Büyükelçiliğine gerçekleştirilecek. En az lise mezunu en fazla 41 yaşında memur adayları alınacak. Türk Uyruklu adaylar içerisinden 2 Sekreter alımı yapılacak. Peki başvuru şartları nedir? Ne Zaman Başvuru Yapılacak?

Kimler Başvuru Yapabilecek? Amerika Personel Alımı Detayları Nedir?

Dışişleri Bakanlığı Vaşington Büyükelçiliği memur alımı sınavı yapacak. Başvuru şartlarını sağlayıp ta başvuru yapmak isteyenler için Bakanlıktan önemli bir duyuru daha geldi. Bakanlık sınav için yol ve vize işlemlerini karşılamıyacak Bu yönde yaptığı duyuru:

Sınav, Washington, D.C. / Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenlenecek olup adayların pasaport, vize ve seyahat işlemleri tamamen kendi sorumluluklarında olacaktır.

Başvuru Yapacak Adaylardan hangi Nitelikler aranıyor?

Bakanlık adaylardan Genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Bilgisayar Kullanabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak ve Her Türlü İklim şartlarında görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak" şartları aranacak.

Özel Olarak ise,

  • En az lise veya dengi okulları ile bu okullarla eşdeğer olduğu Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmış yabancı okullardan mezun olmak,
  • Çok iyi derecede İngilizce ve Türkçe bilmek,
  • Sınav tarihi itibarıyla 41 yaşından gün almamış olmak,

Başvuru Süreci Başladı Mı? Nasıl Başvuru Yapılacak?

Dışişleri Bakanlığı Vaşington Büyükelçiliği memur alımı için başvurular ilanın yayım tarihi olan 21 Şubat 2022 tarihi ile başvurular başlamış olup en geç 8 Mart 2022 tarihine kadar başvuruların yapılmış olması gereklidir. Başvurular sadece Büyükelçiliğin 2525 Massachusetts Avenue NW, Washington, D.C. 2008 adresinde bulunan hizmet binasında yapılacaktır.

BAŞVURU KILAVUZU