Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yayımlanmış olan ilanlara göre Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesine memur alımı yapacak. Bu kapsamda Giriş sınavı ilanı yayımlayan Bakanlık 20 kişilik boşluk ile alım yapacağını bildirdi.

Bu kapsamda Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğünce Haziran ayında Ankara'da yapılacak olan Stajyer Kontrolörlük Giriş sınavı ile memur alımı yapılacak. Söz konusu gitiş sınavı 01 Haziran ile 05 Haziran 2020 tarihleri arasında yapılacak.

Alımlar 20 kişilik kadro ile 13 Kişi Sosyal Bilimler dalında ve 7 kişi Mimarlık dalında yapılacak. 

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adaylardan genel olarak, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler kapsamında aşağıdaki şartlar aranacak.

- Tükiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- Kamu haklarından mahrum olmamak,

- Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,

- Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,

- Yapılacak güvenlik soruşturması veya arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,

- Sağlık durumu itibarıyla iklim değişikliklerine ve her türlü yolculuk koşullarına elverişli olmak, Kontrolörlük görevini yapmasına engel olabilecek daimi vücut veya akıl sağlığı veya vücut sağlığı ile engelli bulunmamak,

ÖZEL ŞARTLAR NEDİR?

Yaş Şartı: 2020 yılının Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak. (01/01/1985 ve daha sonra doğanlar)

Eğitim Şartı: En az dört yıllık lisans eğitimi veren Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ve Mimarlık Fakültelerinin Mimarlık bölümleri ile bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olmak.

KPSS Şartı: 2018 veya 2019 yıllarında ÖSYM tarafından yapılmış olan KPSS'den en az 70 puan almış olmak, Ancak 13 Kişilik Sosyal Bilimler alanı için KPSSP18, KPSSP23, KPSSP28 ve KPSSP48 pua türleri istenecek. Mimarlık alanu için ise KPSSP2 ve KPSSP3 puan türleri aranacaktır.

BAŞVURULAR:

Kütür ve Turizm Bakanlığının memur alımı ( Stajyer Kontrolör Alımı ) ilanı için  adaylar başvrularına 20 Nisan 2020 tarihi itibari ile başlayacak olup en geç 15 Mayıs 2020 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Giriş sınavı başvuruları elektronik ortamda internet aracılığıyla alınacaktır. Sınava katılmak isteyen adaylar, http://pdb.kulturturizm.gov.tr adresinin ana sayfasında yer alan “Sınav Başvuru Sistemi” başlıklı linke tıklayarak “Stajyer Kontrolörlük Giriş Sınavı Başvuru Formu”nu doldurmak suretiyle başvurularını gerçekleştirecektir.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim