Ticaret Bakanlığı yayımladığı memur alımı ilanına göre bünyesindeki eksikliği karşılamak için farklı alanlardan Denetmen Yardımcısı alımı yapacak. İlan geçtiğimiz gün yayımlanmış olup başvuru süreci Şubat ayında başlayacaktır. Ticaret Bakanlığı Taşra Teşkilatında bulunan eksikliği karşılamak için Genel İdare Hizmetleri sınıfından 8. ve 9. dereceli kadrolara atanmak üzere Yapılacak sınav ile Ticaret Denetmen Yardımcısı alımı yapılacak.

9 ALANDA 50 MEMUR ALIMI YAPILACAK!

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bu kapsamda;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,
  • Herhangi bir suç hükümlüüğü olmamak şartları aranacak.

Özel Olarak ise adaylardan, 

KPSS Şartı: Adayların 2019 veya 2020 yıllarında yapılan KPSS'den yukarıdaki tabloda belirtilen KPSS türlerinden en az 70 puan almış olmak gerekir.

Eğitim Şartı: Üniversitelerin en az dört yıllık eğitim veren siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme veya mühendislik fakülteleri ve/veya yüksekokullar ile diğer fakültelerin yukarıda belirtilen öğrenim dallarından birinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK!

Ticaret Bakanlığı 50 Memur alımı başvuruları 02 Şubat 2021 tarihi ile başlayacak olup en geç 12 Şubat 2021 tarihine kadar yapılacaktır. Adaylar başvurularını elektronik ortamda (www.ticaret.gov.tr) adresi üzerinden yapılacaktır.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim