Almanya Personel Alımı ilanı yayımlandı. Dışişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan ilan ile Stuttgart Başkonsolosluğunda görev yapacak Türk Uyruklu Sözleşmeli Sekreter Alımı yapılacağı bildirildi. Memur Alımı kapsamında yapılacak alım için adaylardan KPSS Şartı aranmayacak. Ancak adayların çok iyi derecede Almanya ve Türkçe biliyor olması gerekmektedir.

Stuttgart Başkonsolosluğunda 2 kişilik kontenjan açıldı ve farklı sınavlar ile Memur alacak. 2022 Yılı Memur Alımı için adaylardan hangi şartlar aranacak? Sınav çeşitleri nelerdir? Detayları aktarıyoruz.

Adaylara Uygulanacak Sınavlar:

  • Yazılı Yeterlilik Sınavı,
  • Sözlü ve Uygulamalı Yarışma Sınavı,

Sekreter Alımı Başvuru Şartları Nedir?

Başkonsolosluk 2 sözleşmeli sekreter alacak olup adayların öncelikle T.C vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Bilgisayar kullanabiliyor olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Her türlü iklim şartlarında görev yapabilmek gereklidir.

Eğitim Şartı: En az lise veya dengi okul mezunu olmak.

Yaş Şartı: Yapılacak sınav tarihi ile 41 yaşından gün almamış olmak.

Yabancı Dil şart: Çok iyi derecede Almanca ve Türkçe Biliyor olmak.

2022 Memur Alımı Başvuruları Başladı!

Dışişleri Bakanlığı memur alımı başvuruları ilanın yayım tarihi olan 26 Kasım 2021 tarihi ile başlamış olup adaylara başvuru için 1 aylık süre verilmiştir. Bu kapsamda adaylar başvurularını en geç 1 Ocak 2022 tarihine kadar yapacak. Öncelikle Online ön başvuru yapılacak.

Sonrasında Şartları sağlayan adaylar istenen belgeler ile birlikte en geç 7 Ocak 2022, Cuma günü mesai bitimine kadar T.C. Stuttgart Başkonsolosluğuna iletmeleri gerekmektedir.

Başvuru İçin Hangi Belgeler Hazırlanacak?

  • Özgeçmiş,
  • Türk Pasaportu olan adaylar tek sayfasının işlem gördüğü sayfasını döküman haliyle sisteme yüklemesi gereklidir.
  • 6 ay içerisinde çekilmiş vesikalık fotoğraf,
  • Diploma veya mezuniyet belgesi,
  • Erkekler için askerlik durumunu gösterir belge,

BAŞVURU KILAVUZU BURADA

Editör: TE Bilisim