Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 15 kişilik boş kadro ile memur alımı yapacak. Alımlar, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesine yapılacak olup Başvurularda son günlere geldik. Bu kapsamda Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesine farklı kadrolarda memur alacak.

ALIM YAPILACAK KADROLAR:

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Kültür ve Turizm Bakanlığı AYK memur alımı başvuruları sona eriyor. 17 Mayıs 2021 tarihi itibari ile başlamış olan başvurular en geç 21 Mayıs 2021 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gereklidir. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar başvurularını sadece Kurumumuzun basvuru.ayk.gov.tr internet adresi üzerinden alınacaktır. Postayla veya elden yapılan başvurular, eksik belgesi olan başvurular ve başvuru tarihinden sonra yapılan başvurular geçersiz sayılacaktır.

BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ:

a) Tashihçi pozisyonuna başvuran adaylar sadece mesleki uygulama sınavına tabi tutulacaklardır.

b) Programcı, Mütercim-Tercüman pozisyonlarına başvuran adaylar ilgili puan türünde KPSS (B) grubu puan sıralaması yapılarak, her bir pozisyon için ilan edilen sözleşmeli personel pozisyon sayısının 10 katı aday sözlü sınava girmeye hak kazanacaktır. Kurumumuz tarafından gerçekleştirilecek sözlü sınav başarı sırasına göre atama yapılacaktır.

c) Dizgi Operatörü, Büro Personeli pozisyonlarına başvuran adaylar ilgili puan türünde KPSS (B) grubu puan sıralamasıyla atanacaktır. ç) İlan edilen pozisyon sayısı kadar adayın ataması yapılacaktır. Son adayların puanlarının eşit olması halinde mezuniyet tarihi önce olan, bunun da eşit olması halinde doğum tarihi önce olan adaya öncelik verilecektir. İlan edilen pozisyon sayıları kadar aday da yedek olarak ilan edilecektir.

d) Atanmaya hak kazanan ancak süresi içinde başvurmayan, belgesini teslim etmeyen, atama hakkından feragat eden vb. nedenlerle ataması yapılmayan veya ataması iptal edilen adayların yerine sınav sonuçlarının açıklandığı tarihten itibaren 6 (altı) ay içerisinde yedek listedeki sıralamaya göre atama yapılacaktır.

e) Sonuçlar, atanmaya hak kazanan adaylardan istenecek belgeler ve diğer hususlar Kurumumuzun www.ayk.gov.tr internet adresinden ve @TcYuksekKurum resmi twitter hesabından duyurulacaktır.

f) Programcı, Mütercim-Tercüman, Tashihçi pozisyonuna başvuranlardan mesleki uygulama veya sözlü sınava katılmaya hak kazananlar Kurumumuzun www.ayk.gov.tr internet adresinden ve @TcYuksekKurum resmi twitter hesabından duyurulacak olup adaylara ayrıca bir tebligat veya bildirim yapılmayacaktır.

KPSS'Lİ KPSS SİZ ALIM YAPILACAK!

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu memur alımları için adaylardan, bazı kadro için KPSS arayacak ve bazı kadro için KPSS şartı aramıyacak. Bu kapsamda,

Mütercim-Tercüman, Büro Personeli (1), Büro Personeli (2), Programcı pozisyonlarına başvuracaklar için lisans düzeyinde 2020 KPSS (B) grubu sınavına girmiş olmak. Sıralamada 2020 KPSSP3 puanı esas alınacaktır.

Dizgi operatörü pozisyonuna başvuracaklar için ön lisans düzeyinde 2020 KPSS (B) grubu sınavına girmiş olmak. Sıralamada 2020 KPSSP93 puanı esas alınacaktır.

BAŞVURU SONUÇLARINDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA