Resmi Gazete'nin 24 Haziran 2020 tarihli ilanları yayımlandı. Yayımlanan ilanlara göre Müfettiş Yardımcısı sınavı ile memur alımı yapılacak. Sadece başvuru şartlarını taşıyan adaylar sınava başvuru yapabilecekler. Bizde İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde ilgili ilan hakkında detayları aktarıyor olacağız.

ALIM YAPACAK BAKANLIK VE KADRO BİLGİSİ:

Söz konusu olan Müfettiş Yardımcısı sınavını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü yapacak olup, MAPEG Teftiş Kurulu Başkanlığında bulunan 7 (yedi) adet Müfettiş Yardımcısı (İdari) kadrosuna atama yapılmak üzere yazılı ve sözlü sınav ile personel alınacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Müfettiş Yardımcılığı giriş sınavına başvuracak adaylarda aşağıdaki şartlar aranır:

ÖSYM tarafından 2018 veya 2019 yıllarında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı, (KPSS) sonucunda P - 48 puan türünden en az 75 puan almak kaydıyla, başvuruda bulunanlardan en yüksek puanlı 140 kişi içerisinde bulunmak. (140’ncı adayla aynı puana sahip olan adaylar da sınava kabul edilirler.)

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde sayılan genel şartları taşımak.

Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak. (01.01.1985 tarihinden sonra doğanlar.)

En az dört yıllık eğitim veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme fakülteleri veya bunlara denkliği Yüksek Öğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak.

Sağlık durumu, her türlü iklim ve yolculuk koşullarına elverişli bulunmak

BAŞVURULAR AY SONUNDA BAŞLIYOR

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü memur alımı için başvurular 29 Haziran 2020 tarihinde başlayacak olup en geç 10 Temmmuz 2020 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Başvurular istenen belgeler ile birlikte Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı Mevlana Bulvarı no:76 06560 Beştepe/Yenimahalle/ANKARA adresine elden (şahsen) veya posta ile başvurmaları gerekmektedir.

İLANIN TAM METNİ BURADA