Ticaret Bakanlığı memur alımı yapıyor. Geçtiğimiz günlerde yayımlanan ilana göre Ticaret Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı illerde olmak üzere 75 kişilik boş kadro ile Muayene Memuru Alımı yapılacak. Başvurular geçtiğimiz gün başlamış olup hala devam etmektedir. Peki Bakanlığın Memur Alımı başvuru süreci ne zamana kadar devam edecek. KPSS şartı nedir? Başvurular Nasıl Yapılacak?

MEMUR ALIMI KADRO BİLGİSİ:

Ticaret Bakanlığı memur alımları 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 4 üncü maddesinin B fıkrası ile sözleşmeli olarak 75 Memur Alımı yapılacak. 75 kişilik boş kadro ile Muayene Memuru Alımı yapılacak olup alımlar;

  • Ağrı 8
  • Artvin 8
  • Edirne 15
  • Gaziantep 1
  • Hatay 3
  • İstanbul 25
  • Kilis 5
  • Şırnak 10

KPSS ŞARTI NEDİR?

Muayene Memuru Alımı için adaylardan 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından P3 puan türünden en az 75 puan almış olmaları gerekmektedir.

BAŞVURU ŞARTLARI:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak şartları aranacak.

EĞİTİM ŞARTI:

En az dört yıllık eğitim veren fakülte ve yüksekokulların hukuk, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler, iktisat, ekonomi, kamu yönetimi, siyaset bilimi ve kamu yönetimi, işletme, maliye, ekonometri, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, istatistik, uluslararası ticaret ve lojistik, uluslararası ticaret ve işletmecilik, gümrük işletme bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının yukarıda belirtilen bölümlerinden mezun olmak gereklidir.

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR!

Ticaret Bakanlığı memur alımı başvuruları 7 Temmuz 2021 tarihinde başlamış olup en geç 16 Temmuz 2021 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre adaylar başvurularını Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden başvurularını gerçekleştirecektir. Posta ile veya diğer şekillerde yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim