Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesine memur alımları yapılması isteniyor. İki bakanlığın birleştirilmesinin ardından ilan bekleyen adaylar, tepkilerini gösteriyorlardı. Uzunca süredir yayımlanmayan bakanlığın ilanlarıyla alakalı olarak taleplerini bakana ulaştırmaya çalışıyorlardı. Yapılan paylaşımlar, hashtag etkinliklerinin ardından Bakan tarafından yapılan bir açıklama soğuk duş etkisi yaratmıştı. Yapılan açıklamalarda bakan tarafından alımların 1 yıl içerisinde yapılabilecğei yönünde ifadeler kullanılmıştı.

BAKANLIĞA PERSONEL ALIMI-KADROLAR BELLİ OLDU

Bakan Bekir Pakdemirli' nin ifadelerinde, 1 yıldan önce bakanlığa personel alımının yapılamayacağı, mevcut norm kadro çalışmalarının tamamlanması gerektiği yönünde açıklamalar bulunuyordu. Bu açıklamaların üzerinden kısa bir zaman geçti ve Bakan Pakdemirli, müjdesini verdiği Orman tarafına yapılacak personel alımlarını duyurdu. Bakan açıklamasında da vurguladığı Orman tarafı için kadro detaylarını da kamuoyuna duyurdu. Açıklamasında 5 bin memur alımının yapılacağını, KPSS puanları üzerinden gerçekleştirilecek bu alım süreci için kadroları 2700 orman muhafaza memuru, 300 şoför, 800 düz memur, 1200 mühendis olarak aktardı.

İLAN NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

5 bin memur alım süreci için bakan tarafından net bir tarih açıklaması gerçekleştirilmedi. Yapılan açıklamada yalnızca kadroların bilgisi paylaşılmıştı. Bakanlığın daha önceki ilan süreçleri göz önüne alındığında, bu alımların Mayıs-Haziran ayları arasında gündeme gelmesini beklemekteyiz. Elbette şuan net bir tarih açıklaması yapmak doğru değildir.  Bizler İŞİN OLSA ekibi olarak bu ilanla alakalı yakın zamanda bir duyurunun veya açıklamanın gelmesini bekliyoruz. Süreci takip ederek sizlere aktarıyor olacağız.

Gelişmelerden haberdar olmak için uygulamalarımızı indirmeyi unutmayınız.

İOS> TIKLA

ANDROİD> TIKLA

Editör: TE Bilisim