Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere Türkiye geneli KPSS puanı ile Kütüphaneci alımı yapacağını geçtiğimiz aylarda duyurmuştu. Başvurular Eylül ayının son haftasında başlamıştı ve hala devam ediyor. İşin Olsa ekibi olarak bu haberimizde Kütüphaneci alımları hakkında detayları sizlerle paylaşıyor olacağız.

İLANIN DETAYLARI NEDİR?

Kültür ve Turizm Bakanlığı 500 kişilik boş kadro ile bünyesine 2019 yılı için Kütüphaneci alacak. Alımlar 81 il için yapılacak olup taşra teşkilatındaki boşluklar tamamlanacaktır. Ayrıca adayların lisans mezunu olmaları ve bu yönde KPSS den puan almış olmaları gerekmektedir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Adaylardan bazı genel ve özel nitelikler aranmakta olup. tüm şartları taşıyan adayların başvuruları kabul edilecektir. Bu bağlamda genel olarak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki A bendindeki nitelikleri taşıyor olmak, Kamu haklarından bahrum bırakılmamış olmak, Görevini yerine getirmesine engel olabileek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile bağlantısı olmamak gibi nitelikler aranır.

Özel olarak ise, 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme SInavından Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gereklidir.

Eğitim şartı olarak ise, Yükseköğretim kurumlarının lisans düzeyinde eğitim veren; bilgi ve belge yönetimi, kütüphanecilik, arşivcilik, dokümantasyon ve enformasyon programlarının herhangi birinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak ve son başvuru tarihi itibarıyla, pozisyonlar için belirlenen öğrenim ve bölüm mezunu olmaları gerekir.

KÜTÜPHANECİ ADAYLARI BURADA!

Bakanlığın Kütüphaneci alımına başvuru yapmış veya hala başvuru yapacak adayların toplandığı İnstagram hesabı bulunuyor. Sizde Kütüphaneci ilanına başvuru yapmak için veya yardım almak için Sayfamıza katılabilir ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapabilirsiniz. Buraya Tıkla ve KATIL

DEĞERLENDİRMELER KPSS PUANINA GÖRE YAPILACAK!

Bakanlığa Kütüphaneci alımı için adaylara sınav yapılacak. Söz konusu Giriş sınavına katılacak adayların KPSS'den almış oldukları puan sıralaması yapılacak olup sıralama sonucuna göre adaylar değerlendirilecek. Bu yönde kadro sayısının ü. katı kadar aday Giriş sınavına davet edilecek.

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR!

Kültür Bakanlığına Kütüphaneci alımı başvuruları 25 Eylül 2019 tarihinde başladı ve adaylar başvurularını en geç 09 Ekim 2019 tarihine kadar gerçekleştirmek zorundadırlar. Başvurular www.kulturturizm.gov.tr internet adresinin ana sayfasında bulunan “Sınav Başvuru Sistemi” başlıklı linkten başvurularını gerçekleştireceklerdir. Adayların gerekli işlemleri yapmadan önce sorunla karşılaşmamaları açısından aynı sayfada yayınlanan “Sınav Başvuru Kılavuzunu” incelemeleri gerekmektedir.

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim