Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül SAYAN KAYA, bugün katılmış olduğu AK Parti Kongresinde personel alımlarına ilişkin önemli bir açıklamaya yer verdi. Bakan KAYA, engelli memur ataması için yaptığı açıklamada engelli memur alımlarına ilişkin tarih ve sayıda paylaştı. İşte o açıklamalardan önemli başlıklar..

2 BİN 500 ENGELLİ MEMUR ALIMI YAPILACAK.

ASPB Fatma Betül SAYAN KAYA bugün İstanbul Bahçelievler 6. olağan kongresinde bir konuşma yaptı. Engelli vatandaşların kamuya memur olarak istihdam edilmesi için çalışmalar hakkında da bilgi veren Bakan KAYA, 2018 yılı içinde 2.500 kişinin istihdam edileceği müjdesini verdi.

KAMUDA SAYIYI 55 BİN'E ÇIKARDIK!

Bakan KAYA, önceki hafta yapılan atama ile birlikte kamuda 5 bin personel görev yaptığını belirtti. Açıklamada; "Geçtiğimiz hafta içi yaptığımız atamayla kamuda çalışan engelli sayısını 55 binlere çıkardık." dedi.

6 AY İÇERİSİNDE 2 BİN 500 ATAMA YAPILACAK.

Ayrıca önümüzdeki 6 ay içinde 2.500 kişi alım yapılacak. Bakan KAYA; "2 bin 500 (2500) atamayı önümüzdeki altı ay içerisinde gerçekleştireceğiz. Beşyüz (500) engelli öğretmenin atamasını da önümüzdeki aylarda gerçekleştireceğiz. Bugün beşyüzbin  engellisine evde bakım desteği veren bir hükümetiz.'' dedi. İşin olsa ekibi olarak memur ve personel atamalarına ilişken yeni gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Editör: TE Bilisim