Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı haftanın memur alımı ilanını yayımladı. Az önce resmi gazetede yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı alanlarda 15 Aile ve Sosyal Hizmetler Müfettiş Yardımcısı alımı yapacağını ilan etti. Söz konusu Müfettiş yardımcısı alımı için Giriş sınavı yapılacak. Peki sınava kimler katılabilir?

15 Memur Alımı Alan Dağılımı Nedir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Müfettiş Yardımcısı alımı için iki farklı grup kullanılacak.

1. Grup İle 12 kişi Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri mezunları alınacak.

2. Grup ile 3 kişi ile Sosyal Hizmet, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Çocuk Gelişimi, Psikoloji ve Sosyoloji alanlarında en az dört yıl eğitim veren bölüm mezunları alınacak.

300 Kişi Giriş Sınavına Katılacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı memur alımı ilanı ile Müfettiş yardımcısı Giriş sınavı yapılacak. Söz konusu sınava KPSS Puanı ile yapılacak değerlendirmeye göre kadro sayısının 20 katı aday katılacak. 1. Grup için 240 kişi ve 2. Grup için 60 kişi olmak üzere KPSS değerlendirmesine göre toplamda 300 kişi Giriş sınavına alınacak.

Sınava Katılma Şartları Nelerdir?

Söz konusu olan Aile ve Sosyal Hizmetler Müfettiş yardımcısı alımı için genel olarak 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Özel olarak ise, Eğitim, KPSS ve yaş şartları aranacak.

Alanına Göre KPSS Taban Puan Şartı Nedir?

KPSS şartı olarak 2020 veya 2021 yıllarında yapılan puanlar ele alınacak. Bu kapsamda 1. Grup Müfettiş yardımcısı alımı için KPSSP48 puan türü kullanılıyorken 2. Grup memur alımı için KPSSp3 puan türü kullanılacak. Taban puan olarak ise KPSS 70 puan ele alınacaktır.

Eğitim Şartı:

Adayların yukarıda Gruplarda belirtilen bölümlerin en az dört yıllık eğitim veren fakültelerden mezun olmuş olmaları veya bunlara denkliği olan ve YÖK onaylı yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak şartı aranacak.

Memur Alımında Yaş Şartı Nedir?

Diğer memur alımlarında da olduğu gibi ASHB Memur Alımı ilanında da 35 yaş şartı kullanılacak. Bu yönde Sınavın yapılacağı yılın Ocak ayının ilk günü itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak gerekmektedir.

Başvurular 2022 Yılında Başlayacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı memur alımı başvuruları Yeni yılda başlayacak. 03 Ocak 2022 tarihi ile başlayacak olan başvurular en geç 14 Ocak 2022 tarihine kadar devam edecektir. Başvuru yapacak adaylar kariyer adresini kullanacak. Başvuru Adresi ve başvuru kılavuzu aşağıda:

Başvuru Ekranı: https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim