Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı memur alımı için başvurular sona eriyor. 16 Aralık 2021 tarihi ile başlamış olan başvurular için artık son gün. Bakanlık ( ASHB ) bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 125 kişilik kadro ile Uzman Yardımcısı alımı yapacağını bildirmişti. Alımlar 15 farklı alanda Merkez teşkilatına yapılacak olup sözlü sınav ile değerlendirme yapılacak.

Bakanlık 125 Memur Alımı Başvurusu Sona Eriyor!

Bakanlık 125 kişilik kadro ile 15 farklı alanda memur alacak. Alımlar aşağıdaki alanlardadır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı memur alımı başvuruları 16 Aralık 2021 tarihi ile başlamıştı ve en geç 30 Aralık 2021 tarihine kadar başvuru yapılacak. İlana henüz başvuru yapmamış olan adaylar aşağıdaki bağlantıyı kullanarak başvurularınızı yapabilirsiniz.

Başvuru Değerlendirmesi Nasıl Yapılacak?

Şimdiye kadar çok sayıda başvuru yapıldığı öğrenildi. Bildiğiniz gibi memur alımına başvurular yukarıdaki KPSS puan türlerinde yapıldı. En az 70 Taban KPSS Puanı ile alınan başvurular Bakanlık tarafından incelenmektedir. Değerlendirmeler KPSS Puanı sırasına göre yapılacak. En yüksek puandan başlamak üzere en düşük puana kadar yapılacak sıralama ile kadro sayısının 3 katı aday belirlenecektir. Sınava 375 aday katılacaktır.

Başvuru Sonuçları Ne Zaman?

Sınava katılmaya hak kazanan adaylar, sınavın yeri, günü ve saatine ilişkin bilgileri Bakanlığın resmi internet sayfasında (www.aile.gov.tr/duyurular) ve Kariyer Kapısı İşe Alım Platformunda (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden görüntüleyebilecek olup ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

Bu yönde herhangi bir tarih paylaşılmadı. Ancak başvuruların en geç 15 Ocak 2022 tarihine kadar açıklanması beklenmektedir.

Sözlü Sınav Yapılacak!

Yapılmış olan KPSS Değerlendirmesine göre sınava katılmaya hak kazanan adaylar Bakanlık tarafından yapılacak sözlü Giriş sınavına katılacaklardır.

Sözlü Sınav Konuları Nedir?

a) Sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi, (50 Puan) (Lisans eğitimine ait meslek bilgiler ile Bakanlığın görev alanına ait mevzuat ve uygulama bilgiler) (aşağıda belirtilmiştir)b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü, (10 Puan)

c) Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, (10 Puan)

ç) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı, (10 Puan)

d) Genel yetenek ve genel kültürü, (10 Puan)

e) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı (10 Puan) Yönlerinden değerlendirilerek, ayrı ayrı puan verilmek suretiyle sözlü sınav gerçekleştirilir.

Başvuru sonuçlarından anında haberdar olmak için İşni Olsa Mobil uygulamasını indirmeyi unutmayınız.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim