Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı memur alımı için geçtiğimiz günlerde ilan yayımlamıştı. 125 Kişilik kadro ile Uzman Yardımcılığı Sınavı ile memur alımı yapılacak. Adayların merakla beklediği başvuru süreci Bugün başladı. Kimler başvuru yapabilecek? Genel ve özel nitelikler nelerdir? Nasıl Başvuru Yapılacak? Başvuru için gerekli belgeler hangileridir?

15 Farklı Alanda 125 Memur Alınacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ( ASHB ) 15 farklı alanda Genel idare Hizmetleri sınıfında 8. dereceli kadrolara 125 Aile ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcısı alımı yapılacak.

Başvurular Bugün Başladı!

ASH 125 memur alımı başvuruları başladı. Bildiğiniz üzere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı hafta sonu yaptığı duyuru ile 125 memur alımı yapılacağı bildirmişti. İlanın 13 Aralık 2021 tarihi ile yayımlanacağı ve başvuruların 16 Aralık 2021 tarihi ile başlayacağı bildirilmişti.

Başvurular Bugün 16 Aralık 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 30 Aralık 2021 tarihine kadar başvuru yapılmış olması gereklidir. Başvurular sadece İnternet üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden giriş yaparak gerçekleştireceklerdir.

Nasıl Başvuru Yapılacak?

Adaylar haberin sonunda yer alan başvuru ekranına tıklayarak sisteme e-Devlet şifresi ile giriş yaptıktan sonra " Yeni Başvuru " seçeneğine tıklayarak ilana ulaşabilecekler. " AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI - UZMAN YARDIMCISI ALIM İLANI " Başvur seçeneğine tıklayınız.

İlanın tamamını inceledikten sonra en altta bulunan " Yukarıdaki bilgilendirme yazısını okudum ve kabul ediyorum. " seçeneğine tıklayarak " Devam Et" Butonuna tıklayıp sistemin gerektirdiği adımları tamamlayarak başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Genel, KPSS, Yaş, YDS, Eğitim Şartları Nelerdir?

Adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Özel olarak ise;

KPSS Şartı: Yukarıda tabloda belirtilen alanına göre KPSS Puanı ile 2020 veya 2021 yılında yapılan KPSS'den en az 70 puan almış olmak gereklidir.

Yaş Şartı: 01 Ocak 2021 tarihi ile 35 yaşını doldurmamış olmak.

YDS Şartı: Son beş yıl içerisinde ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Sınavından C seviyesinde puan almış olmak.

Eğitim Şartı: Üniversitelerin en az dört yıllık eğitim veren fakültelerinin yukarıdaki tabloda belirtilen alanlarından mezun olmuş olmak.

Başvuru Şartlarının tüm detayları için " Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 125 Memur Alımı ( Uzman Yardımcısı ) Şartları? " adlı haberimizi inceleyebilirsiniz.

Başvuru İçin Sınava Getirilecek Belgeler:

Başvurular Elektronik ortamda yapılacak olup sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylar Talep/Başvuru formunun çıktısı ıslak imzalı bir şekilde sözlü sınav günü istenen belgeleri yanlarında getirmeleri gerekmektedir.

a) Fotoğraflı Özgeçmiş,

b) Bir adet vesikalık fotoğraf

c)Yabancı dil belgesi.

d)Yurt dışındaki öğrenim kurumlarından mezun olanlar için diploma denklik belgesinin aslı veya Bakanlıkça onaylı örneği

e) Talep/başvuru formu,

BAŞVURU EKRANI

BAŞVURU KILAVUZU