Ankara Büyükşehir Belediyesi Korona Virüs öncesi yayımladığı ilan ile bünyesine 300 kişilik kadro itfaiye eri alımı yapılacağını bildirmişti. Sözk onusu ilan 06 Mart 2020 tarihinde yayımlanmıştı. Ancak ülkemizde 10 mart sonrası çıkan Virüs nedeni ile ilan iptal kararı verilmişti. Ancak tekrar gündeme gelen İtfaiye eri alımı için adaylar sevindi. 12 Haziran 2020 tarihi itibari ile Resmi gazete'de yayımlanan ve başvuru tarihleri yeniden düzenlenen ilan için başvuru süreci yakın zamanda başlıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi itfaiye Eri alımı detaylarını unutan ve yeniden hatırlamak isteyen memur adayları doğru adrestesiniz. İşni Olsa ekibi olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi 300 İtfaiye eri alım ilanını sizlerle tüm detayları ile paylaşacağız.

KADIN ERKEK İTFAİYE ERİ DAĞILIMI:

Ankara Büyükşehir Belediyesi toplamda 300 kişilik kadro ile itfaiye eri alımı yapacak. Alımlar Lise ve Ön Lisans mezunu olan adayları kapsayacak. Ayrıca Düşük KPSS puanı ile yapılacak alımlar için kadro dağılımı şöyledir.

Lise Mezunu:  100 İtfaiye eri alımı yapılacak. Ortaöğretim kurumlarının İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Alanı ve Dallarının birinden mezun olmak. En az B sınıfı sürücü belgesi sahibi olmak ve KPSS'den 55 puan almış olmak şart.

Ön Lisasns Mezunu: 200 İtfaiye eri alınacak. İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği veya Sivil Savunma ve İtfaiyecilik önlisans programlarının birinden mezun olmak. En az C Sınıfı sürücü belgesi sahibi olmak şartı ve KPSS'den 60 puan almış olmak şartı aranacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Ankara Büyükşehir Belediyesi adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri arayacak. Özel olarak ise yaş, boy ve diğer şartlar aranacak. Ayrca tüm niteliklere sahip olan Kadın ve Erkek Adaylar başvuru yapabilecekler. İşte o Nitelikler:

  • İlan edilen itfaiye eri kadroları için, mezun olunan okul itibarıyla öğrenim şartını taşımak ve bu öğrenimle ilgili olarak 2018 yılı Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS) alım yapılacak kadroların karsısındaki puan türlerinden, belirtilen asgari KPSS puanını almış olmak,
  • Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilogramdan fazla fark olmaması ve sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak. Boy ve kilo tespitleri belediyemizce yapılacaktır,
  • Sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmaları,
  • İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği veya Sivil Savunma ve İtfaiyecilik önlisans programlarından mezun olan adayların başvuru yapacağı kadrolar için itfaiye teşkilatının ihtiyacına göre belirlenen, 13/10/1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen en az C sınıfı sürücü belgesine sahip olmak,
  • Ortaöğretim kurumlarının İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Alanı ve Dallarının birinden mezun olan adayların başvuru yapacağı kadrolar için itfaiye teşkilatının ihtiyacına göre belirlenen, 13/10/1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak

BAŞVURU TARİHLERİ GÜNCELLENDİ!

Mart ayında ertelenne ilan 12 Haziran 2020 tarihli resmi gazete'de güncellendi. 12 Haziran 2020 tarihi ile yayımlanan bilgiye göre başvurular 01 Temmuz 2020 tarihi ile 10 temmuz 2020 tarihi arasında yapılacak. 

Başvurular İstenen begeler ile birlikte sağlık personeli gözetiminde boy ve kilo ölçümü yapmak üzere Cumhuriyet Caddesi 19 Mayıs Kompleks içerisinde bulunan Atatürk Spor ve Sergi Sarayı Altındağ-ANKARA adresine şahsen müracaat ederek başvuru sürecini tamamlayacaklardır.

SONUÇ VE SINAV TARİHİDE DEĞİŞTİ!

Başvuruların sonuçlandırılması 16 Temmuz 2020 tarihinde Online bildirilecek. 

Sözlü ve uygulamalı sınav 20/07/2020-30/07/2020 tarihleri arasında Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığının Zübeyde Hanım Mahallesi Turgut Özal 2 Bulvarı No:9, 06070 İskitler-Altındağ/ANKARA adresindeki yerleşkesinde yapılacaktır. Sınavlar saat 09.00’da başlayacaktır.

RESMİ GAZETE'DE GÜNCELLENEN İLAN

ESKİ İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim