Ankara Büyükşehir Belediyesi 300 kişilik boş kadro için memur alımı yapacak. Başvuruların Temmuz ayı başında başlaması ile birlikte artık sona erdi. Başvuruda bulunan binlerce aday artık sonuçların ne zaman açıklanacğaını ve sınav konularının ne olduğunu merak ediyor. İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde Ankara Büyükşehir Belediyesi itfaiye eri alımı detaylarını aktaracağız.

300 İTFAİYE ERİ ALIMI YAPILACAK!

Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesine tüm işlemler sonucunda 300 itfaiye eri alımı yapacak. Bu kapsamda Lise mezunu 100 ve Ön Lisans mezunu 200 aday alınacak.

DEĞERLENDİRMELER YAPILACAK!

Adayların başvuruları KPSS puanı durumuna göre alındı. Bu kapsamda başvurularını gerçekleştiren adayların KPSS puanları ele alınarak yapılacak sıralama ile kadro sayısının 5 katı kadar aday belirlenecek. Yani sözlü ve uygulamalı sınava 1500 itfaiye eri adayı katılacak.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Ankara Büyükşehir Belediyesi yayımladığı ilana göre başvuru sonuçlarını 16 Temmuz 2002 tarihinde Belediyenin resmi inetrnet adresi olan www.ankara.bel.tr adresinde ilan edilecek olup, adaylar sınav giriş belgelerine bu adres üzerinden erişebilecektir.

SÖZLÜ VE UYGULAMALI SINAV NE ZAMAN?

Sözlü ve uygulamalı sınav 20/07/2020-30/07/2020 tarihleri arasında Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığının Zübeyde Hanım Mahallesi Turgut Özal 2 Bulvarı No:9, 06070 İskitler-Altındağ/ANKARA adresindeki yerleşkesinde yapılacaktır. Sınavlar saat 09.00’da başlayacaktır.

SINAV KONULARI:

Sözlü sınav;

  • Türkiye Cumhuriyeti Anayasası,
  • Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi, 
  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu,
  • Mahalli idarelerle ilgili temel mevzuat, 

Uygulamalı sınav; kadro unvanına ilişkin mesleki bilgi ve yeteneğin ölçülmesi ile araç kullanımı ve sportif dayanıklılık gibi özelliklerin ölçülmesini kapsayacak şekilde yapılacaktır

SONUÇLARDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.