Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 31 Aralık 2016 tarihli yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesindeki bulunana memur personel ihtiyacını karşılamak amaçlı farklı pozisyonlarda ve farklı bölümlerde toplamda 20 kişilik boş kadro Denetçi Yardımcısı alacak. Alımı yapılacak adaylardan 2015 veya 2016 yıllarına ait Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranacaktır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Hukuk Fakültesinden KPSSP79 puan türüne göre 7 memur, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri KPSSP109 puan türünden 7 memur, Psikoloji Bölümü KPSSP3 puan türünden 3 memur ve Sosyal Hizmetler Bölümü KPSSP3 puan türünden 3 memur olmak üzere toplamda 20 memur alımı yapacaktır. Sadece Lisans mezunu olan adaylar başvuru yapabilir. Ayrıca alınacak adaylara Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından bir sınav sistemi uygulanacaktır. Bu sınavda başarılı olan 20 aday kadroya alınacaktır.

Adayların sınava katılabilmeleri için, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımaları, lisans eğitimi veren fakültelerinden/bölümlerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak. 2015 veya 2016 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından yukarıdaki puan türlerinden en az 70 puan almış olmak, 35 yaşını doldurmamış ( 01 Ocak 2017 itibari ile ), Sağlık durumu açısından yurdun her yerinde görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir durumu bulunmayan adaylar alınacaktır. Bu şartları taşıyan adaylar sınav başvuru şartları taşıyor demektir. Bu şartları taşımayan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.

Başvuruda bulunacak olan adaylar, 23 Ocak 2017 tarihi ile 03 Şubat 2017 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirmiş olmaları gerekmektedir. Başvurular, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı (www.aile.gov.tr) web sayfasından elektronik ortamda alınacaktır. Elektronik ortam dışında başvuru kabul edilmeyecektir. İlanınn tam metni için Buraya Tıklayınız.