Devlet Personel Başkanlığı tarafından 24 Ekim 2017 tarihli yapılmış olan duyuruya göre, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak amaçlı farklı bölgelerden toplamda 13 kişilik boş kadro ile Avukat Alımı yapacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı memur alım kadroları olarak bünyesine Avukat adaylarını 13 Farklı ilden yapacaktır. Adaylar yapılacak olan sözlü sınav sonucuna göre kadrolara yerleşebilirler.

ALIM YAPILACAK İLLER HANGİLERİDİR?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesine 13 kişilik boş kadro ile Ağrı 1, Bartın 1, Bitlis 1 ,Bursa 1, Düzce 1 ,Elazığ 1, Erzurum 1, Karabük 1, Kırıkkale 1, Manisa 1, Niğde 1, Osmaniye 1 ve Zonguldak 1 olmak üzere 13 avukat alımı yapılacak.

SÖZLÜ SINAV İÇİN ARANAN ŞARTLAR:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Avukatlık sınavına başvuru yapacak adaylar, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Başvuru son tarihi itibari ile Avukatlık ruhsatnamesine sahip olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak, Hukuk fakültelerinin veya bunlara denkliği olan ve YÖK onaylı yükseköğretim kurumlarından meuzn olmuk, ÖSYM tarafından 2016 yılında Yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartları aranacaktır.

Adaylar başvuru şartlarını taşımaları durumunda KPSS puan sırasına göre kadro sayısının üç katı kadar Sözlü sınava tabii tutulacaktır.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar, 15 Kasım 2017 tarihi ile 24 kasım 2017 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı internet adresinde (www.aile.gov.tr) yer alan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Avukat Sınavı Başvuru ekranından elektronik ortamda son başvuru gününe kadar yapmaları gereklidir. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar aşağıdaki bağlantı yardımı ile ilanın tam metnine ulaşarak daha detaylı bilgi alabilirler.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim