Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı memur alımı yapacak. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı alanlarda Uzman Yardımcısı alımı yapacak. 2022 yılı memur alımı kapsamında Genel İdare Hizmetleri sınıfında Rehberlik ve Teftiş Başkanlığına yapılacak Müfettiş yardımcılığı giriş sınavı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Müfettiş Yardımcısı alımı yapılacak. Bu yönde alımlar,

  • 12 Memur Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri mezunlarından,
  • 3 memur Sosyal Hizmet, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Çocuk Gelişimi, Psikoloji ve Sosyoloji alanlarından,

en az dört yıllık eğitim mezunu adaylardan yapılacak.

300 Aday Sınava Katılacak?

Aile Bakalığı tarafından yapılacak olan Müfettiş Yardımcılığı giriş sınavına göre kadro sayısının 20 katı aday sınava alınacak. Sınav için Adayların KPSS puanı ele alınarak yapılacak sıralama ile belirleme yapılacak. En yüksek KPSS Puanında başlamak üzere en düşük KPSS Puanına kadar 300 aday sınav katılacaktır.

Başvurular Sadece İnternet'ten Alınacak!

Aile Bakanlığına başvurular Elektronik ortamda yapılacak. 3 Ocak 2022 tarihi ile başlamış olan ilan için başvurular en geç 14 Ocak 2022 tarihine kadar yapılmış olması gereklidir.

Başvuru Adresi: https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-kariyer-kapisi-kamu-ise-alim

ASHB Memur Alımı Başvuru Şartları:

Adaylardan önce 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Sonrasında ise, 2020 veya 2021 yıllarında yapılmış olan KPSS'den KPSSP48 ve KPSSp3 puan türünden en az 70 puan almış olmak, Yukarıdaki alanlarda mezuniyetini yurtiçi veya denkliği YÖK onaylı Yurtdışı fakülesinde mezun olmuş olmak şartları aranacak.

Editör: TE Bilisim