Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı tarafından geçtiğimiz haftalarda yapılan açıklamalarda 2828 Sayılı Kanun kapsamında en az ilkokul mezunu olmak kapsamında KPSS şartı olmadan 2 bin 183 memru alımı yapılacağı belirtilmişti.

TERCİHLER EKİM AYINDA ALINMIŞTI

2828 Sayılı Kanun kapsamında devlet koruması altınd bulunan gençlerimizin kamuya yerleşebilmeleri için tercihler 10 Ekim 2019 tarihinde Devlet personel Başkanlığı tarafından alınmaya başlanmıştı. Adaylar tercihlerini en geç 21 Ekim 2019 tarihine kadar gerçekleştirdiler. Bu kapsamda,  932 adedi İlkokul-İlköğretim düzeyinde, 978 adedi Ortaöğretim düzeyinde, 140 adedi Önlisans düzeyinde, 133 adedi Lisans düzeyinde başvuru alındı.

SONUÇLAR AÇIKLANDI!

Kamuya devlet koruması altında bulunan 2 bin 183 memur adayı için atama sonuçlar ıbugün açıklandı. Devlet personel Başkanlığı tarafından 06 Kasım 2019 tarihinde gelmiş olan duyuruya göre, " 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanununun ek 1 inci maddesi kapsamında sosyal hizmet modellerinden yararlanan hak sahiplerine ilişkin Kura Töreni Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız sayın Zehra Zümrüt SELÇUK’un katılımlarıyla gerçekleştirildi" yazıları yer aldı.

Adaylar kura sonuçlarını Buraya Tıklayarak öğrenebilirler.

SONRAKİ ADIM NE?

Bir kadro veya pozisyona yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildikleri kamu kurumlarının/kuruluşlarının Personel Genel Müdürlüğüne/Daire Başkanlığına başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini bu Genel Müdürlük veya Daire Başkanlıklarından öğreneceklerdir.

ÖNEMLİ UYARI: Herhangi bir kamu kurum veya kuruluşuna yerleşen adayların atanmak üzere bu kamu kurum ve kuruluşlarının merkez teşkilatında bulunan Personel Genel Müdürlüğü veya Daire Başkanlığına başvurmaları gerekmektedir. Adayların, yerleştirildikleri kamu kurumlarının/ kuruluşlarının il veya ilçe merkezinde bulunan birimlerine doğrudan atanmak üzere başvurmaları, bu birimlerden atanmak için gerekli belgeleri öğrenmeleri ve (kamu kurumunca bu birimlere belge teslimi yapılabileceğinin duyurulması hariç) bu birimlere belge teslim etmeleri mümkün değildir. Yukarıda belirtilen hususlara aykırı hareket eden ve bu nedenle zamanında belge teslimi yapamayan adayların atanmaları mümkün değildir.

KADRO VE POZİSYONLARA ATANMA

DPB tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın, yerleştirme yapılan kadro ve pozisyonlara kamu kurum ve kuruluşlarınca doğrudan atanacaklardır. Yerleştirildikleri halde atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan veya gerekli belgeleri süresi içinde yerleştirildikleri kurum veya kuruluşa teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.