Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesindeki memur eksikliğini karşılamak üzere farklı pozisyonlardan olmak üzere 2 bin 313 kişilik boş kadro ile memur alımı yapacğaını belirtmişti. yapılmış olan duyuruya göre alımlar en az lise mezunu, Ön Lisans mezunu ve Lisans mezunu kapsamında yapılacak.

LİSE MEZUNU KADROLARI:

Aile bakanlığı Lise mezunu kapsamında farklı şehirlerde olmak üzere Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler bakanlığı Taşra Teşkilatına ortaöğretim mezunu 82 memur alımı yapacak. Alım yapılacak pozisyon ise Diğer Sağlık Personeli olarak belirtildi.

ÖN LİSANS MEZUNU KADROLARI:

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler bakanlığı ön lisans mezunu adayları içerisinden Büro personeli, Diğer Sağlık Personeli, Destek Personeli pozisyonlarında alım yapacak. Bu kapsamda ise Ön Lisans mezunu 323 memur alımı yapılacak.

LİSANS MEZUNU ALIMLAR:

Aile bkanalığı lisans mezunu kapsamında ise, Çocuk Gelişimcisi, Fizyoterapist, Diyetisyen, Diğer Sağlık Persneli, Öğretmen, Büro personeli, Sosyal Çalışmacı, Psikolog, Hemşire pozisyonları için 1908 memur alımı yapılacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile aynı Kanunun 48 inci maddesindeki şartları taşımaları gerekmektedir. Ayrıca sadece Kadın Adaylar alınacaktır. yaş şartı olarak ise, Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı alanlar ile 65 yaşını doldurmuş olanlar göreve başlatılmayacaktır.

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak şartları aranacaktır.

KPSS ŞARTI:

Adayların bu ilandaki sözleşmeli pozisyonları tercih edebilmeleri için, 22 Temmuz 2018, 7 Ekim 2018 ve 4 Kasım 2018 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından (2018-KPSS Lisans, 2018- KPSS Ortaöğretim ve 2018-KPSS Ön Lisans) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekir.

BAŞVURULAR

Aİle Bakanlığı memur alımı başvurularını ÖSYM üzerinden KPSS 2019/ tercih kılavuzu ile alacak. Tercih işlemleri 21 Kasım 2019 tarihinde başlamış olup en geç 27 kasım 2019 tarihine kadar ÖSYM üzerinden gerçekleştirmeleri gereklidir. tercih kılavuzlarına ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim