Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı günün kamu ilanlarını duyurdu. Farklı kamu kurumları ve Bakanlık bünyesindeki eksikliğini karşılamak üzere 559 Memur Alımı yapılacak. Söz konusu ilanlara göre en az lisans mezunu memur alımı yapılacak. Peki kimler başvuru yapabilecek? Alım yapılacak kadrolar nedir ? Detayları sizlerle paylaşıyoruz.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Aile Bakanlığı üzerinde yayımlanmış olan memur alımı ilanlarına göre adaylardan genel olarak 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Buna göre,

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak şartları aranacak.

Bunun dışında adayların 2020 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinden KPSSp3 puan türünden en az 60 puan almış olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, 35 yaşından büyük olmamak şartları aranacak.

YENİ İLANLARI TAKİP ETMEK İÇİN

>>>>>> BURADAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ<<<<<

ALIM YAPILACAK BAKANLIK VE KURUMLAR:

Aile, çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında yayımlanmış olan Memur Alımı ilanlarına göre, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve KOSGEB 559 memur alacak. Buna göre;

  • Gençlik ve Spor Bakanlığı 15 Bilişim Personeli ve 500 Yurt Yönetim Memuru alınacak.
  • Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı 44 Kobi Uzman Yardımcısı alınacak.

Yurt Yönetim Memuru Alımı İlanı Detayları: Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü 63 fakrlı şehirde Yurt Yönetim memuru alımı yapılacak. Adayların 2020 KPSS'den P3 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gereklidir. Başvuru süreci 04 Ocak 2020 tarihi ile başlayacak olup en geç 20 Ocak 2002 tarihine kadar devam edecektir. İlanın detayları için Buraya Tıklayınız.

Gençlik ve Spor Bakanlığı: Bakanlık bünyesindeki eksikliği gidermek için Sözleşmeli olarak 15 kişilik kadro ile Bilişim personeli alımı yapılacak. Başvurular 21-28 Aralık 2002 tarihleri arasında yapılacak. İlan hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

KOSGEB: Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı bünyesine farklı alanlarda 44 Kobi Uzman yardımcısı alınacak. Adaylardan 2020 yılında yapılan KPSS'den puan almış olmak gereklidir. İlan hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim