Kamuda memur olmak isteyen adayların merakla takip ettiği ASDEP personel alımlarına ilişkin 2018 yılı bütçe görüşmelerinde Bakan KAYA bazı önemli açıklamalarda bulunmuştu. Önemli sayıda alım yapılacağını açıklaması ardından geçtiğimiz günlerde ilk kez bir televizyon programında yapılacak olan 3 bin personel alımına ilişkin bazı detayları daha paylaştı. Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığında yapılacak memur alımına ilişkin işte detaylar..

3 BİN KİŞİ DAHA ALINACAK!

Bakan KAYA, ASDEP personellerinin geçtiğimiz ayda 780 bin kişiye ulaştıklarını ve kapı kapı dolaşarak farklı sosyal açıdan aileleri dolaşarak rapor tuttukları belirterek, 2018 yılında 3 bin yeni ASDEP personeli  alacaklarını aktardı. 

HANGİ BÖLÜMLERDEN ALINACAK?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan KAYA, bakanlığa yapılacak personel alımında hangi ölüm mezunları arasından yapılacağını da aktardı. Yapılan açıklamada psikoloji, rehberlik psikolojik danışmanlık, sosyal hizmet uzmanları, çocuk gelişimi mezunları ve sosyologlardan alımlar yapılacak denildi.

3 BİN PERSONEL ALIMI İLANI NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

2018 yılında 3 bin ASDEP personel alımı için ASPB'nin il müdürlüklerinde yapılacak ilanlar ile alımlar gerçekleşecek. Yapılan alımlara ilişkin daha önceki yıllardaki belirtilen başvuru şartlarında KPSS puanından en az 60 olan adaylar başvuru yapabiliyor. Adayların TC vatandaşı olmaları, askerlik ile ilişiği bulunmaması, kamu haklarından kısıtlı bulunmamaları şartları ile birlikte eğitim şartlarını taşıyan adaylar başvuru yapabilecek. Ayrıca başvuru ilanlarının önümüzdeki ay içerisinde başlaması bekleniyor. Ayrıca alımların iki parça halinde tamamlanması planlanıyor. İkinci alımlarda ise 2018 yılı Ekim tarihinden itibaren başvuru ilanları yayımlanacak. Daha önceki alımlarda ikamet şartı nedeniyle adaylar tarafından yapılan talepler göz önünde bulundurularak alımlarda ikamet şartı bulunmayacak.

Editör: TE Bilisim