Adli Tıp Kurumu geçtiğimiz gün yayımlamış olduğu ilanda sözleşmeli olarak kamu personeli alımı yapacağını belirtmişti. Başvuru süreci henüz başlamadı ancak bayramdan sonra başlayacak. Peki adayların başvuru yapabilmeleri için hangi nitelikleri taşımaları gereklidir? Hangi pozisyonlarda personel alımı yapılacak? İşin Olsa Ekibi olarak sizlere bu haberimizde ilgili detayları aktaracağız.

İLANIN DETAYLARI:

Adli Tıp Kurumu 57 kişilik boş kadro ile kamu personeli alımı gerçekleştirecek. Alımlar bazı nitelikler doğrultusunda yapılacak olup, En az lise mezunu olan adaylar başvuru yapabilecekler. Bu yönde adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavından lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacak.

Adaylar başvurularına 26 Ağustos 2019 günü saat 10:00'da başlayıp, 06 Eylül 2019 günü saat 17:00 itibarıyla sona erecektir.

KADROSUNA GÖRE ARANAN ÖZEL NİTELİKLER:

BİYOLOG: Tıbbi Biyolojik Bilimler, Biyoloji, Moleküler Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik lisans programlarının birinden mezun olmak.

DİĞER TEKNİK HİZMET PERSONELİ (KİMYAGER ): Kimya lisans programından mezun olmak.

BÜRO PERSONELİ: Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik önlisans programından mezun olmak. Büro Yönetimi, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Sekreterlik, Ofis Teknolojileri ve Yönetimi, Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı önlisans programlarının birinden mezun olmak.

DESTEK PERSONELİ ( HİZMETLİ ): Ortaöğretim Kurumlarının herhangi bir alanından mezun olmak.

DESTEK PERSONELİ ( ŞOFÖR): Ortaöğretim Kurumlarının herhangi bir alanından mezun olmak. ve E sınıfı sürücü belgesine sahip olmak (ya da Karayolları Trafik Yönetmeliğinde 17/04/2015 tarihli ve 29329 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan değişiklik ile 01 Ocak 2016 tarihi itibarıyla yeni tip D sınıfı sürücü belgesine sahip olmak)

TEKNİSYEN: Ortaöğretim Kurumlarının İnşaat Teknolojisi Alanı ve Dalları veya Ahşap Teknolojisi Alanı - Ahşap Yapı (Doğramacılık) Dalından mezun olmak. Ortaöğretim Kurumlarının Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı ve Dallarından veya Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanı - Endüstriyel Elektronik Dalından mezun olmak. Ortaöğretim Kurumlarının Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanı ve Dallarından mezun olmak.

HEMŞİRE: Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri veya Sağlık Memurluğu lisans programından mezun olmak.

LABORANT: Sağlık Laboratuvarı, Tıbbi Laboratuvar, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri önlisans programlarının birinden mezun olmak.

İNFAZ VE KORUMA MEMURU (KADIN ): Cinsiyeti kadın olmak.Ortaöğretim Kurumlarının herhangi bir alanından mezun olmak,  Yapılacak sınavın son başvuru tarihi olan 06.09.2019 itibarıyla 18 yaşını doldurmuş olmak, merkezî sınavın (KPSS -2018) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 30 yaşını bitirmemiş olmak.(01 Ocak 1988 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.), 160 cm. 'den kısa boylu olmamak,Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13'ten fazla, 17'den az olmamak, (Örneğin; 170 cm boyunda olan bir adayın kilosunun 70+13=83'ten fazla, 70 -17=53'ten az olmaması gerekmektedir.)

SAĞLIK TEKNİKERİ: Adli Tıp Teknikerliği, Otopsi Yardımcılığı, Adli Tıp önlisans programlarının birinden mezun olmak.

DİĞER SAĞLIK PERSONELİ (SAĞLIK TEKNİSYENİ ): Ortaöğretim Kurumlarının Acil Tıp Alanı ve Dalları veya Acil Sağlık Hizmetleri Alanı - Acil Tıp Teknisyenliği Dalından mezun olmak. (Bu pozisyonda görev alacak personel, Adli Tıp Kurumu’nda ölü muayenesi ve otopsi işlemlerinde görev alacak ve atandığı yerdeki görevine başlamadan önce İstanbul’da bulunan Adli Tıp Kurumu merkez teşkilatında en az iki ay süreyle hizmet içi eğitime tabi tutulacaktır.)

İLAN HAKKINDA DAHA DETAYLI BİLGİ ALABİLMEK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ.