Adli Tıp Kurumu 30 Aralık 2016 tarihli yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesinde bulunan memur personel ihtiyacını gidermek amaçlı farklı pozisyonlarda toplamda 55 kişilik boş kadro ile Memur alımı gerçekleştirecek. Alımlar Kamu Personeli Seçme Sınavına göre ve 657 sayılı devlet memurları kanuna göre alacak. Ayrıca adayların pozisyonlara yerleşebilmeleri için Adli Tıp Kurumu tarafından yapılacak olan Sözlü Sınava katılarak başarılı olan adaylar alınacaktır. 

Adli Tıp Kurumu, Kamu Personeli Seçme Sınavına göre KPSSP3 Lisans Mezunu, KPSSP93 Önlisans Mezunu ve KPSSP94 Ortaöğretim Mezunu adaylar alacaktır. KPSSP3 Puan türüne göre, 5 Biyolog, 1 inşaat mühendisi, 4 makine mühendisi, 8 kimyager, 2 psikolog olmak üzere toplamda 20 Memur,
KPSSP93 Puan türüne göre, 2 laborant, 4 patoloji teknikeri, 21 adli tıp teknikeri olmak üzere 27 Memur ve KPSSP94 puan türüne göre ise 1 radyoloji teknikeri, 3 elektrik elektronik teknisyeni, 3 kimya teknisyeni, 1 makine teknisyeni olmak üzere toplamda 8 memur alacaktır. Buna göre Adli Tıp Kurumu toplamda 55 memur alımı gerçekleştirecektir. Yapılacak olan sözlü sınava kadro sayısnın on katı kadar çağırılacaktır. Adayların sınava katılma şartları şöyledir;

Adayların Sözlü Sınava katılabilmeleri için, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, Merkezi sınavın yapıldığı yılında Ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak, Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak, herhangi bir suçu bulunmamak, görevini yapmasına engel olabilecek olan herhangi bir sağlık durumu olmamak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, yapılacak olan güvenlik soruşturmasından ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek ve Son müracaat tarihi itibarıyla atanılacak kadro için gerekli öğrenim niteliğini taşıyor olmak. şartları aranmaktadır. Bu şartlara uygun olan adayların başvuruları kabul edilecektir. 

Başvuruda bulunacak olan adaylar, 09 Ocak 2017 tarihinde Pazartesi saat 10:00 da başlayacak olup, 16 Ocak 2017 Pazaartesi günü saat 17:00 a kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, Adli Tıp Kurumu İnsan Kaynakları birimine ait www.atkik.com adresli internet sitesi üzerinden yapılacaktır. İlanın tam metnine ulaşmak için Buraya Tıklayınız.
Editör: TE Bilisim