Adli Tıp Kurumu farklı unvanda personel alımı yapacak. Devlet personel Başkanlığının personel alım ilanlarında açıklanan Adli Tıp Kurumu memur alım kılavuzuna göre mühendis, tekniker, VHKİ kadrolarına alımlar gerçekleştirecek. 2016 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavından 70 puanı bulunan adaylar başvuruda bulunabilecekler. Adaylara merkezi puanları esas alınarak sıralama yapılacak. Başvuru yapılan unvanda 10 katı aday sözlü mülakata çağırılacak. Mühendis, tekniker, VHKİ kadrolarına başvuru yapabilmek için bazı genel ve özel şartlar belirlendi. Bu şartları taşıyan adayların başvuruda  bulunabilecek. 

HANGİ UNVANLARDA ALIM YAPILACAK?

Adalet bakanlığının personel atama nakil yönetmeliği kapsamında yapılacak olan personel alımlarında hangi unvanda ne kadar personel alınacağı da belirlendi. Buna göre Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni kadrosunda 20, Mühendis kadrosunda 42, Tekniker kadrosunda ise 10 personel alımı gerçekleşecek.

GENEL ŞARTLAR;

Adayların T.C. vatandaşı olmaları, yaş şartında 35 yaşını bitirmemiş olmaları, askerlik ile ilişiği bulunmamaları isteniliyor. 657 sayılı Kanunda değişik 48/1-A/5 bendinde belirtilen suçlardan mahkûm olmamaları, sağlık şartlarını taşımaları, kamu haklarından mahrum olmamaları, adayların eğitim düzeyinde istenilen eğitim bölümlerinden mezun olmaları  ve güvenlik soruşturmaları yapılarak arşiv araştırması yapılmış olmak.

ÖZEL ŞARTLAR;

Kamu personeli seçme sınavından 2016 yılında P3 puan türlerinden en a 70 ve üzeri puan almaları gerekli olacak. Adaylar başvuru kılavuzunda belirtilen başvurulacakları kadrolara göre gerekli olan öğrenim düzeylerini taşımaları istenilmektedir.

SON BAŞVURU NE ZAMAN?

Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu memur, teknisyen ve mühendis alımında başvurular 12 Şubat tarihide başladı. Son başvuru tarihi ise 23 Şubat 2018 tarihinde bitecek. Başvurular adli tıp kurumu internet sitesi üzeriden yapılacak. Başvuru yapacak olan adayların fotoğraf, KPSS sonuç belgesi diplomalarını sisteme yüklemeleri gerekli olacak.

Personel alımı kılavuzu için tıklayın

Editör: TE Bilisim