Adli Tıp Kurumu memur alımı yapacak. 6 Farklı kadroda 23 şehirde toplamda 60 kişilik boş kadro ile memur alımı yapılacak. Bu kapsamda başvuru süreci bugün ( 07 Eylül 2020 ) itibari ile başladı. Ancak Kamu kurumu başvuru için adaylara uyarıda bulundu. Peki nasıl başvuru yapılacak? Adayların dikkat etmesi gereken noktalar nedir? Kadro dağılımı nedir? İşte detaylar.

6 KADRO İLE 60 MEMUR ALIMI YAPILACAK!

Adli Tıp Kurumu merkez ve taşra teşkilatında görevlendirmek üzere 657 sayılı devlet memurları kanunun 4/A maddesi uyarınca istihdam edilmek üzere 24 Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, 4 Kimyager, 9 Laborant, 18 Sağlık Teknikeri, 3 Tekniker ve 2 Aşçı kadrosu için Alım yapılacak. 

Alım Yapılacak İller:

  1. İstanbul,
  2. Adana,
  3. Diyarbakır,
  4. Ankara,
  5. Erzurum,
  6. Malatya,
  7. Bursa,
  8. İzmir,
  9. Bitlis,
  10. Bolu,
  11. Burdur,
  12. Denizli,
  13. Diyarbakır,
  14. Düzce,
  15. Edirne,
  16. Gaziantep,
  17. Kocaeli,
  18. Malatya,
  19. Mardin,
  20. Muş,
  21. Siirt,
  22. Şanlıurfa,
  23. Zonguldak,

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Adli Tıp Kurumu 60 memur alımı için adaylardan 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Buna göre " Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi nitelikler aranacak.

Ayrıca adaylardan özel olarak 18 yaşını tamamlamış ve 35 yaşından büyük olmamak ve 2018 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacak.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu memur alımı için başvurular 07 Eylül 2020 tarihi itibari ile başladı. Bu kapsamda başvurular en geç 18 Eylül 2020 tarihine kadar yapılacak. Başvurular sadece internet üzerinden yapılacak.

BAŞVURU İÇİN ADLİ TIP KURUMUNDAN UYARI!

Adli Tıp Kurumu adaylara başvuru için uyarıda bulundu. Söz konusu duyuruya göre adaylar başvuru esnasında aşağıdakilere dikkat etmeleri gereklidir.

1-Başvuruya başlamadan önce vesikalık fotoğraf (.jpg, .jpeg ya da png formatında), kpss sonuç belgesi (.jpg, .jpeg, png ya da pdf formatında ve 512 KB boyutu geçmeyecek şekilde) ve öğrenim belgesini (.jpg, .jpeg, png ya da pdf formatında ve 512 KB boyutu geçmeyecek şekilde) hazır ediniz.

2-Başvuru sonunda "BAŞVURUYU TAMAMLA" butonuna bastığınızda başvuru kaydı tamamlanır ve sistem tarafından otomatik olarak başvuru kayıt numarası verilir. Başvuru kayıt numarası almadı iseniz aynı işlemleri baştan tekrar ediniz.

3-Aynı TC kimlik numarası ile birden fazla başvuru yapılamaz. Her adayın sadece bir başvuru hakkı vardır.

4-Yapılmış olan bir başvuru değiştirilemez, iptal edilemez. Bu sebeple başvuru yapmadan önce hangi pozisyon ve yeri seçeceğinize kesin karar vermeniz yararınıza olacaktır.

5-Hangi öğrenim düzeyinden KPSS'ye girilmiş ise o öğrenim düzeyine uygun pozisyon seçilebilir.

KADRO DAĞILIMI VE EK - 1 DOSYASI

BAŞVURU EKRANI

Editör: TE Bilisim