Adli Tıp Kurumu bünyesine 200 kişilik kadro ile sözleşmeli olarak memur alımı yapacağını duyurdu. Yapılan duyuruya göre farklı pozisyon ve niteliklerde toplamda 200 kişi alınacak ve bu haberimizde sizlere kadro dağılımı ve özel şartlar hakkında detaylı bilgi vereceğiz.  Adli Tıp Kurumu yayımladığı ilana göre 657 sayılı devlet memurları kanunun 4/B maddesi uyarınca yapılacak sözlü sınav sonucuna göre 200 sözleşmeli personel alınacak.

KADRO DAĞILIMI NEDİR?

Adli Tıp Kurumu 200 kişilik kadro ile farklı pozisyonlarda sözleşmeli olarak personel alıyor. Alımlar en az lise mezunu olmak üzere, Önlisans ve Lisans mezunları için geçerlidir. 

Söz konusu ilan ile, Lise Mezunu, 38 Diğer Sağlık Personeli ( Otopsi ), 5 Teknisyen ( Kimya ), 11 Teknisyen ( Atölye ), 27 Hizmetli, 7 Şoför ve 6 İffaz Koruma Memuru alacak.

Önlisans mezunu ise, 40 Büro Personeli, 18 Laborant Alınacak. Lisans Mezunu ise, 8 Makina Mühendisi, 3 İnşaat Mühendisi, 24 Kimyager, 3 Biyolog, 2 Hemşire olmak üzere toplamda 200 kişi alınacak.

GENEL NİTELİKLER VE ÖZEL ŞARTLAR:

Adli Tıp Kurumu alımını yapacağı pozisyonlar için adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, 35 yaşını bitirmemiş olmak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Yapılacak güvenlik ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak gibi nitelikler aranmaktadır.

Ayrıca Adli Tıp Kurumu tarafından yapılacak sözlü sınava katılacak adaylar 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartları aranacak.

ÖZEL ŞARTLAR:

Adaylardan pozisyonuna göre özel olarak, Diğer Sağlık Personeli ( otopsi ) pozisyonu ,için, Ortaöğretim Kurumlarının Acil Tıp Alanı ve Dalları veya Acil Sağlık Hizmetleri Alanı - Acil Tıp Teknisyenliği Dalından mezun olmak.

ALımı yapılacak Teknisyen pozisyonları için ilgili Ortaöğretim kurumlarının alan dallarından mezun olmuş olmak, Mühendis pozisyonu için, Fakültelerin alım yapılacak dalına göre ilgili lisans programlarından mezun olmuş olmak, Kimyager pozisyonu için Kimya lisans programından mezun olmuş olmak, Laborant pozisyonu için Sağlık Laboratuvarı, Tıbbi Laboratuvar, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri önlisans programlarının birinden mezun olmak.

Hemşire pozisyonu için Hemşirelik ve Hemşirelik Sağlık Hizmetleri veya Sağlık Memurluğu lisans prgramından mezun olmuş olmak, Biyolog pozisyonu için, Tıbbi Biyolojik Bilimler, Biyoloji, Moleküler Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik lisans programlarının birinden mezun olmak. Diğer lise mezunu pozisyonları için ise, ortaööğretim kurumlarından mezun olmuş olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR:

Başvurular 04 Haziran 2018 tarihinde saat 10:00'da başlayacak olup, en geç 22 Haziran 2018 tarihine kadar saat 18:00 a kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular Adli Tıp Kurumu resmi internet sitesi olan www.atk.gov.tr adresli resmi internet sitesi üzerinden yapılacaktır. ilna hakkında daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim