Adale Bakanlığı 31 Aralık tarihli 4. mükerrer sayısında açıkladığı kontrolör ve pedagog alımı ilanı açıklamıştı. 2020 yılında Adalet Bakanlığı farklı kadrolardaki personel alımı başvuruları devam ediyor. 28 Aralık tarihinde 700 icra miri ve icra müdür yardımcılığı yazılı sınavına giren adaylar da sonuçların açıklanmasını bekliyor. Bu konuda da gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz. Pedagog kadrosunda personel alım ilanına başvuru yapacak adaylar için 13 Ocak 2020 tarihinde başvurular alınacak. Son başvuru tarihi ise şu şekilde;

PEDAGOG ALIMI SON BAŞVURU TARİHİ;

KPSS puanına göre 35 aday sözlü mülakat sınavından başarılı olmaları halinde pedagog kadrosundaki alımlarda atanmayı hak kazanacaklar. Bunun öncesinde adaylar 13 Ocak tarihinden itibaren şahsen ya da posta ile yapabilecekler. Son başvuru tarihi ise 24 Ocak 2020 olarak açıklandı. Posta yolu ile başvuru yapacak adaylar postada geçecek süreleri dikkate almaları gerekmektedir.

BAŞVURU ŞARTLARI;

Adayların T.C. vatandaşı olması, 657 sayılı DMK'nın 48. maddesindeki genel şartlara sahip olması, 2018 KPSS sınavı P3 puan türünden en az 70 ve üzeri puan almaları Eğitim şartlarında ise Eğitim Programları ve Öğretim bölümü ile Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir.

SEÇİM AŞAMASI;

Adalet Bakanlığı personel alımı seçim aşamalarında başvuru yapan adaylar arasından KPSS puan sıralaması yapılacak. 7 kişilik alımda 35 kişilik mülakat sınavına girmeye hak kazanacak. Mülakat sınavı tarihi daha sonra resmi internet sitesi üzerinden açıklanacak. pgm.adalet.gov.tr adresi üzerinden takip etmeleri gerekmektedir.

İLAN KILAVUZU

Editör: TE Bilisim