Adalet Bakanlığı' nın ilanları uzunca sürelerdir bekleniyor,  yüzbinlerce aday tarafından ilanın ne zaman yayımlanacağı ve alımların ne zaman yapılacağı yönünde sorular soruluyordu. Her yıl çok sayıda alım yapan Adalet Bakanlığı' nın bu yılda ciddi rakamlarda alımlar yapması beklenmekteydi. 17 bin kamu personeli alımı gündeme gelmiş ve bu alımlarla alakalı bilgilendirmelere değinmiştik. Bu süreçte önemli detaylar ortaya çıkmaya başladı ve yeni cezaevlerinin açılması, personel ihtiyaçlarının göz önüne gelmesi gibi durumlar yaşandı. Yaşanan bu son gelişmelerin ardından, personel ihtiyacı netlik kazanmaya başladı. Şuanda Adalet ve CTE bünyelerine memur personel alımlarıyla alakalı süreçte sona gelindiğini söyleyebiliriz.

CTE 10 BİN PERSONEL ALIMI YAPACAK

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Şaban Yılmaz tarafından daha önce yapılan açıklamalarda da ifade edildiği üzere 2019 yılı için 10 bin personel alımı bekleniyordu. Bu alımlarda öne çıkan kadrolar ise infaz koruma memuru,  cezaevi katibi, hizmetli, şoför gibi kadrolar olarak uzunca sürelerdir zaten biliniyor. Personel ihtiyaçlarının göz önüne çıkmaya başlaması, yeni cezaevlerinin açılmasıyla birlikte artık merakla beklenen sürecin sonuna gelindiği düşünülmektedir.

ADALET BAKANLIĞI 10 BİN PERSONEL ALIMI YAPACAK

Adalet Bakanlığı bünyesine ise 2018 yılında 10 binin üzerinde personel alımları yapılmıştı. Bu adaylar artık görevlerine başladılar ve bakanlık bünyesinde yeni personel alımları gündeme geldi. 2019 yılında da bakanlığın 10 bin personel alım ilanına çıkması bekleniyor. Adalet Bakanlığı' nın kadrolarına yapılacak alımlarda ise en çok alım sayısının zabıt katibi kadrosu üzerinde olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.  Zabıt katibi, icra katibi, mübaşir, hizmetli ve şoför gibi kadroların yanı sıra destek personeli kadrolarından da alımların olacağı düşünülmektedir. Hem CTE hem de Adalet Bakanlığı' na yapılacak alımlarda KPSS puan şartının ise 70 olacağı öngörülüyor. Bu noktada zaten daha önceki ilanlara da göz atmak mümkündür.

Editör: TE Bilisim