ADALET BAKANLIĞI VE CTE MEMUR ALIMLARI YAPILACAK MI?

Her yıl en az 5 bin kişilik memur personel alım ilanına çıkan Adalet Bakanlığı ve CTE bünyelerine 2019 yılı memur alımlarının yapılması bekleniyor. Zabıt katibi, infaz koruma memuru, şoför, büro memuru, hizmetli, mübaşir, tesisatçı, kaynakçı, aşçı, psikolog gibi kadrolar üzerinden yapılan bu alımların 2019 yılında da yapılması ve sayının 15 bine ulaşması bekleniyor.

Yıl içerisinde yapılacak memur personel alımları hükümet tarafından açıklanır, ilgili kamu kurumları bünyesine yapılacak memur alımlarına yönelik adaylara bilgilendirmeler sağlanırdı. Kamuoyuna bu bilgilendirmenin sağlanması, o yıl içerisinde yapılacak alımlarla alakalı adaylara bilgi verdiğinden, hem meraklı bir bekleyiş gündeme gelmez, hem de adaylar için çalışma planı ve hazırlık süreci için ekstra bir süre imkanı yaratılmış olunurdu. 2019 yılı itibariyle kamuya yapılacak memur alım sayıları tek kalemde ne yazık ki açıklanmadı, bilgilendirmeler de yapılmadı. Alım ilanı yayımlayacak bakanlıklar 1 hafta kadar öncesinden ilgili bakanlar tarafından duyuruldu ve ardından da ilanlar yayımlandı.

2019 YILI ADALET BAKANLIĞI İLANLARI NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

On binlerce aday tarafından merak edilen bu sorunun yanıtı araştırılıyor. Bakanın açıklamalarında 2019 yılı personel alımlarıyla alakalı bilgilendirmeler yer almıyor. Bizler her yıl olduğu gibi bu yıl da İŞİN OLSA ekibi olarak, ilanların yaz aylarında yayımlanacağını düşünmekteyiz. Buradaki yaz ayları tabirimiz elbette Mayıs-Temmuz ayları arasındaki dönemi kapsamaktadır. Genelde bakanlık bünyesine yapılan ilanlar bu tarihler arasında gerçekleştirilmektedir.

KPSS 60-70 puan baraj şartı aralıklarında, bu ilanların kamuoyuna duyurulacağı öngörülmektedir. İlanların yayımlanma sürecini takip edip, sizlere aktaracağız. Güncel bir haber kamuoyuna yansıdığında ya da ilan yayımlandığında bildirim almak için aşağıdaki bağlantılardan uygulamalarımızı indiriniz.

İOS> TIKLAYINIZ

ANDROİD> TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim