Adalet Bakanlığı ve CTE MEMUR ALIMLARI BEKLENİYOR

2019 yılı için Adalet Bakanlığı ve CTE bünyelerine yapılacak memur alımlarını onbinlerce aday bekliyor. Her yıl çok sayıda memur alımı gerçekleştiren bu kurumlara yönelik ilanlar yayımlanmadı, kaç memur alınacağı da açıklanmadı. Bilindiği üzere her yıl kurumların personel eksikliklerine yönelik kadro talepleri DPB' ye aktarılıyor. Şuan itibariyle bu talepler aktarıldı ve DPB tarafından bu taleplerin ilan olarak yayımlanması, kamuoyuna duyurulması bekleniyor. 2019 yılı memur alımlarında hangi kuruma ne kadar alım yapılacağı söylenmedi, her yıl kurumlara yapılacak memur alımları hükümet tarafından açıklanır ve sayılar netlik kazanırdı. Bu yıl diğer yıllardan farklı bir memur alım süreci gerçekleştiriliyor. Bu nedenle memur alımlarıyla alakalı çok sayıda soru işareti bulunuyor.

ADALET BAKANLIĞI VE CTE MEMUR ALIMLARI YAPILACAK MI?

Bakanlık ve ilgili kurum bünyesine memur alımları yapılacak. Net bir açıklama yok, ilan tarihi de belli değil. Bizler daha önceki ilan süreçlerinden yola çıkarak; bu ilanların yaz aylarında özellikle Mayıs ayı itibariyle gündeme geleceğini ve yayımlanacağını düşünmekteyiz. Yürütülecek memur alımlarıyla alakalı gelişmeleri takip ediyor, sizlere aktarmaya çalışıyor olacağız. İlana yönelik açıklamalar geldiğinde bildirim almak için İŞİN OLSA mobil uygulamlarımızı indirmeyi unutmayınız.

İOS> TIKLAYIN

ANDROİD>TIKLAYIN

CTE MEMUR ALIMLARINDA ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİK YAPILDI - İKM KADROSU İÇİN

CTE bünyesine yapılan İnfaz Koruma Memuru (İKM) kadrosu için yapılacak alımlarda önceden ilan edilen kadronun 10 katı kadar aday, sözlü sınavlara çağırılıyordu. Bu düzenlemenin ardından İKM alımlarında sınavlara ilan edilen kadronun 5 katı kadar aday katılım sağlayabilecektir.

Editör: TE Bilisim