Kamu kurumlarının 2019 yılı dolu ve boş kadro durumları netlik kazanmaya başladı. Nisan ayının ikinci haftasında olduğumuz şu günlerde, yeni memur personel alımlarının özellikle Adalet Bakanlığı ve CTE bünyesine yönelik olarak yapılması isteniyor. 2019 yılı alımlarında Adalet Bakanlığı bünyesine zabıt katibi, mübaşir, şoför, tesisatçı, kaynakçı, aşçı, memur gibi kadrolar üzerinden yapılan alımların ne zaman yapılacağı, ilan tarihlerinin bir an önce belirlenmesinin mümkün olup olmadığı yönünde sorular yöneltiliyor.

ADALET BAKANLIĞI İLANLARI NE ZAMAN YAYIMLAYACAK?

Adalet Bakanlığı bünyesine ve Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyelerine yapılan alımlara başvuruda bulunmak isteyen adayların, biraz daha bekleyecekleri düşüncesindeyiz. Her yıl yaz aylarına doğru ciddi sayılarda memur personel alım ilanı yayımlayan bakanlığın, Mayıs-Haziran ayları arasında zabıt katibi alımı, mübaşir alımı, ikm alımı ve şoför alımı için ilana çıkacağını düşünmekteyiz. Bu alım sürecinin de Mayıs ayının ilk haftaları itibariyle kamuoyuna duyurulacağı, bilgilendirmelerinin yapılacağı kanısındayız. Elbette isinolsa.com ekibi olarak bunlar yalnızca bizim öngörülerimizdir. Süreç netlik kazandıkça muhakkak yeni açıklamalar yapılacak ve duyuruları sağlanacaktır. Bizler de bu duyuruları takip ederek sizlere aktarmaya çalışıyor olacağız.

İLANLARI TAKİP EDİN, ANINDA BİLDİRİM ALIN

Adalet Bakanlığı bünyesine 2019 yılı itibariyle 15 bin memur personel alımının yapılması beklenmektedir. Bu ilanları ilk siz öğrenmek, anında başvuru yapmak için İŞİN OLSA mobil uygulamalarımızı ücretsiz olarak indirmeyi unutmayınız. Uygulamaların bağlantıları aşağıdadır.

İOS> TIKLA

ANDROİD> TIKLA

Editör: TE Bilisim