Adalet Bakanlığı sözleşmeli Zabıt Katibi alımı yapacak.

4 bin 771 zabıt katipliği alımlarında başvuru süreci tamamlandı ve başvuru yapılan adalet komisyonları başvuruları kabul ve red edilen adayları duyurdu. Buna göre başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından adaylar 9 Temmuz ve devam eden günlerde 3 dakikalık uygulama sınavına tabi tutulacaklar. Bilindiği gibi zabıt katipliği mesleği Adalet Bakanlığı taşra teşkilatlarında bulunan adliyelerde görev almakta ve başvuru yapan adaylar KPSS puan sıralamasına göre başvurulardan sonra alım takvimine göre listeler duyurulmakta. Diğer aşamada ise uygulama sınavından en az bir hafta öncesinde uygulama metinleri yayımlanmakta. Uygulama sınavından başarılı olan adaylar mülakat sınavına katılmaktalar.

UYGULAMA SINAVI

Adalet Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden uygulama metinleri yayımlandı. İlan edilen yazılı metinleri sınav esnasında yapılan kura sonucu adaylara yöneltilecek. Adayların 3 dakikada en az yanlışsız olarak doksan kelime yazması gerekiyor. Metinlerin yanlışsız olduğu kadar metne sadık kalmaları ve cümle tekrarı olmadan anlam bütünlüğünü bozmadan yazmaları gerekiyor. 

UYGULAMA METİNLERİ;

9 temmuz tarihinden itibaren illerde bulunan Adliye Adalet Komisyonlarında katiplik uygulama sınavı yapılmaya başlanacak. Uygulama metinlerini aşağıdaki linkli tarayıcan açarak erişebilirsiniz. 

Uygulama Metinleri: https://goo.gl/7orzcc

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim