Adalet Bakanlığı geçtiğimiz günlerde yayımladığı duyuru ile bünyesine 15 memur alımı yapacağını bildirmişti. Bakanlık Merkez teşkilatı genel idare hizmetleri sınıfında 9. dereceli kadroya 15 stajyer kontrolör alımı yapacak. Başvurular 5 - 14 Ocak 2022 tarihleri arasında alınmıştı ve adaylar çok bekletilmeden sonuçlar açıklandı.

Başvuru Sonuç Ekranı Nedir?

Adalet Bakanlığından gelen son dakika duyurusu ile 19 Ocak 2022 tarihi ile sonuçlar açıklandı. Bu yönde KPSS puanı ile yapılan değerlendirme sonrasında kadro sayısının 4 katı kadar aday belirlenerek adaylara paylaşıldı. Başvuru sonuçları elektronik ortamda T.C Kimlik No ile sorgulanacaktır.

Başvuru Sorgulama Ekranı: https://pgm.adalet.gov.tr/Home/SayfaDetay/stajyer-kontrolor-alimina-iliskin-basvuru-sonuclari19012022034950

Sonuçlar için ilgili bağlantıyı kopyalayarak yeni tarayıcınıza yapıştırabilirsiniz.

Sözlü Sınav Yapılacak!

Bakanlıktan yayımlanmış olan duyuru sözlü sınava 60 aday katılacak. Sözlü sınav 10 - 11 Şubat 2022 tarihleri arasında yapılacak. Sözlü sınava katılacaklar, Harbiye Mahallesi, Tavuskuşu Sok. No:18 Dikmen/Ankara adresinde bulunan Ankara Hâkimevi’nde sözlü sınava katılacaklardır.

Sözlü sınav, Sınav Kurulu tarafından yapılacaktır. Sözlü sınavda en az üç üyenin olumlu oyunu alanlar ve üyelerin 100 puan üzerinden yaptığı değerlendirme sonucunda not ortalaması en az 70 puana ulaşanlar başarılı sayılırlar.

KPSSP9 veya KPSSP48 puanı ve sözlü notunun ortalamasına göre en yüksek puandan başlanarak sıralanmak suretiyle nihai başarı listesi hazırlanır. Bu sıralamaya göre başarılı olan ilk 15 aday atanmaya hak kazanır. Notlarda eşitlik olması hâlinde kazananlar Sınav Kurulunca kur’a ile belirlenir. Başarılı olduğu halde puan sırasına göre ilân edilen kadro sayısı kadar atananlardan arta kalanlar müktesep hak iddiasında bulunamazlar ancak yedekte kalırlar ve yeniden sınav açılıncaya kadar boşalacak kadroları ve sıralarını beklerler.

Editör: TE Bilisim