Adalet Bakanlığına bir çok unvanda alımlar yapılmaya devam edecek. Bilindiği gibi Adalet Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatlarında görev alan hakim ve savcı alımları ile yoğun alım yapılan meslekle arasında yer alan Zabıt Katibi, İnfaz ve Koruma Memuru kadrolarında alımlar yapılmaya devam ediyor. Adalet Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında 2018 yılında 15 bin personel alımı bekleniyor. 2017 yılı merkezi bütçe görüşmelerinde Adalet Bakanı Abdülhamit GÜL, yargıda hakim ve savcı alımları dışında yardımcı personel ihtiyacının bulunduğunu belirtti. Adliyelerde 2002 yılında çalışan personel sayısı 26 bin civarında iken 2017 yılında ise bu rakam 57 bin civarında olduğu belirtildi.

ADLİYELERDE İŞ YÜKÜ ARTTI

HSK Başkan Vekili Mehmet YILMAZ, Anadolu Ajansı muhabirlerine yapmış olduğu değerlendirmede adliyelerin iş yükünün arttığını belirterek, yılda yaklaşık 6 milyona yakın dava görüldüğünü aktarmıştı. Yargının büyük bir fedakarlık gösterdiğini belirten Yılmaz, sadece Ankara Adliyesinde günde 80 bin ile 100 bin kişinin farklı yargı işleri için geldiğini belirtti. Adliyelerde memur ihtiyacının giderilmesi de yargının daha verimli çalışması için memur alımları sayısı da önemli görülmekte ve Adalet Bakanlığının taşra teşkilatlarında 15 bin alımın ne zaman yapılacağını merak edilmekte.

ADALET BAKANLIĞI 15 BİN MEMURU ALIMI NE ZAMAN?

Başbakan Binali YILDIRIM'ın 2018 yılı içinde yapılacak olan 110 bin memur alımından 15 bin kişi Adalet bakanlığında olacağını belirtmişti. Kamuda memur olmak isteyen adaylar ilanın ne zaman yapılacağını merak etmekte. İşin olsa olarak yatığımız değerlendirmede adliyelerde, ceza infaz kurumları ile bakanlık merkez birimlerinde yapılacak alımların farklı unvanlarda olması bekleniyor. Yapılacak alımların büyük çoğunluğu ise Zabıt Katibi, Hâkim - Savcı, İnfaz ve Koruma Memuru ile yardımcı kadrolarda olacağı tahmin ediliyor. Ziyaretçilerimize yapılacak alımlarla ilgili detayları paylaşmaya devam edeceğiz.