Adalet Bakanlığı Zabıta Katibi ve Mübaşir alımları yapacak. 2020-2021 yılı içerisinde alım yapılması beklenen ilan için başvuru şartlarını sizlerle paylaşacağız.

Adalet bakanlığı her yıl olduğu gibi 2020 yılı içinde 10 bin memur alımı yapılması bekleniyor. Bu yıl Pandemi sebebi ile geç kalan Zabıta Katibi ve Mübaşir alımları en çok aranan kadrolardan oldu. Bizde İşin Olsa ekibi olarak 2020 Yılı KPSS puanı ile alımı yapılması beklenen kadrolar hakkında detayları sizlerle paylaşacağız.

ADALET BAKANLIĞI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİLİK YAPILDI!

Resmi Gazetede yayımlanan yeni karara göre yönetmelikte değişiklik yapıldı. 08 Aralık 2020 tarihi ile gelen yönetmeliğe göre;

MADDE 5 – Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin ikinci ve dördüncü fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Bu kadrolara ilk defa atanacaklar merkezi sınava girip en az yetmiş puan alanlar arasından, adalet komisyonlarınca sözlü veya gerektiğinde uygulamalı ve sözlü sınav sonucuna göre seçilirler. Zabıt kâtibi, mübaşir, infaz ve koruma memuru ve cezaevi kâtibi kadroları için seçim yapılırken; hukuk fakültesi, adalet meslek yüksekokulu veya meslek yüksekokullarının adalet, adalet ön lisans veya ceza infaz ve güvenlik hizmetleri programı, lise veya meslek liselerinin adalet alanı ve ilgili mevzuat uyarınca bunlara denkliği kabul edilen program veya alan mezunlarına öncelik tanınır.”

“Adalet komisyonlarının ikinci fıkrada belirtilen sınav işlemleri Bakanlıkça uygun görülen diğer adalet komisyonlarına veya Bakanlık merkezinde oluşturulan sınav kurullarına da yaptırılabilir.”

MADDE 10 – Aynı Yönetmeliğin 15 inci maddesinin ikinci ve üçüncü fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Zabıt kâtibi, mübaşir, infaz ve koruma memuru ve cezaevi kâtibi kadrolarına atanacaklara ilişkin nihai başarı listesi düzenlenirken; hukuk fakültesi, adalet meslek yüksekokulu veya meslek yüksekokullarının adalet, adalet ön lisans veya ceza infaz ve güvenlik hizmetleri programı, lise veya meslek liselerinin adalet alanı ve ilgili mevzuat uyarınca bunlara denkliği kabul edilen program veya alan mezunları en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere sıralanır. Diğer adaylar ise bu sıralamayı takiben kendi aralarında en yüksek puandan başlayarak sıralanır.

Bu maddeye göre belirlenen nihaî başarı listesinde puanların eşit olması halinde; sırasıyla merkezi sınav puanı, sözlü sınav puanı ve diploma notu yüksek olan aday sıralamada üstte yer alır.”

Yönetmeliğin tamamı için Buraya Tıklayınız.

Zabıta Katibi ve Mübaşir Alımları Yapılacak!

Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünde görevlendirmek üzere, Adalet komisyonlarınca yapılacak uygulama ve sözlü sınav ile Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunları için yapılan KPSS'den puan almış olmak şartı ile Sözleşmeli pozisyonlarda ilk defa istihdam edileceklerin Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 5 ve 6 ncı maddlerine göre Zabıta Katibi ve Mübaşir alımları yapılacak.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Merkezi sınavın yapıldığı tarih itibari ile Ocak ayının ilk günü ile 35 yaşından büyük olmamak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Arşiv araştırması olmamak,

Şartları Aranacak. Ayrıca 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacak.

Zabıt Katibi Alımı Özel Başvuru Şartları:

Fakülte veya yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet meslek yüksekokulları, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet ön lisans programı, adalet meslek lisesi veya diğer lise ya da dengi okulların ticaret veya bilgisayar bölümlerinden mezun olmak.

En az lise veya dengi okul mezunu olup, daktilo ya da bilgisayar dersini başarıyla tamamladığını belgelemek veya en son başvuru tarihi itibari ile Milli Eğitim Bakanlığınca onaylı veya kamu kurum veya kurulularında düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo ya da bilgisayar sertifikasına sahip olmak.

Uygulama sınavında en az bir hafta önce Bakanlık internet sitesinde ilan edilecek yazılı metinler arasında, sınav sırasında her bir gruğ için komisyon tarafından çekilecek kura sonucu belirtilen ve adaylara yazılı olarak verilen bir metinden daktilo veya bilgisayar ile üç dakikada en az doksan kelime yazmak.

Mübaşir Alımı Özel Başvuru Şartları:

Mübaşir adaylarından özel olarak yukarıdaki genel niteliklere ek olarak en az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmak şartı aranacak.

İlan Ne Zaman Yayımlanacak?

Adalet Bakanlığı Zabıta Katibi ve Mübaşir alımları için ilanın yayımlanması bekleniyor. Alımların 2002 yılı KPSS puanı ile yapılması beklenmekte olup ilanın 2020 KPSS Ortaöğretim sonuçlarının açıklanmasının ardından yayımlanması bekleniyor. ÖSYM Takvimine göre Lise KPSS sonuçları 24 Aralık 2002 tarihnde duyurulacak. İlanın da bu tarihten sonra gelmesi bekleniyor.

Adalet Bakanlığı ilanları yayımlandığında anında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirerek anında haberdar olabilirsiniz. İşin Olsa İOS Mobil Uygulaması İçin BURAYA, İşin Olsa Android Mobil Uygulaması İçin BURAYA tıklayarak ücretsiz olarak indirebilirsiniz

Editör: TE Bilisim