Adalet Bakanlığı memur personel alımı yapacak. Yayımlanan duyuruya göre Adalet Bakanlığı bünyesindeki memur personel eksikliğini gidermek amaçı farklı kadro ve niteliklerde toplamda 41 kişilik boş kadro ile alım yapacağını belirtmişti. Alım ilanı duyurusu geçtiğimi günlerde yapılmış olup, yüzlerce aday tarafından başlanması beklenmekteydi. Buna göre Adalet Bakanlığı 41 memur alımı başvuru süreci bugün başladı. Adaylar aşağıdaki bilgiler ve nitelikler doğrultusunda başvurularına başlayabilecekler.

ALIM KADROLARI NELERDİR?

Adalet Bakanlığı toplamda 41 kişi alacak. Alımlar farklı olarak, 20 kişilik boş kadro ile Çözümleyici alınacak. Kalan diğer 21 kişilik kadro ile ise Sözlemeli olarak Bilişim Personeli alımı yapılacaktır. Ayrıca adaylardan bu kadrolara başvuru yapabilmeleri için KPSS en az 60 puan ile başvuru yapmaları şarttır.

Adayların yukarıdaki kadrolarına göre dağılımı ise, 20 Çözümleyici pozisyonu için, Bilgisayar Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği bölümlerinden mezun olmuş 10 kişi, Bilgisayar Mühendisliği bölmü mezunu 8 kişi ve Elektrik Elektronik Mühendisliği ve Elektronik Mühendisliği bölümlerinden mezun olmuş 2 kişi alınacaktır.

Sözleşmeli Bilişim Personeli için ise kadro dağılımı, Yazılım Geliştirme Uzmanı 3, Çözüm Mimarı 1, Bilgi Güvenliği Takım Lideri 1, Yazılım Geliştirme Uzmanı 2, Veritabanı Uzmanı 2, Ağ Altyapısı Uzmanı 2, Proje Yöneticisi 1, Uygulama Sunucusu Uzmanı 2, Yazılım Geliştirme Uzmanı 4, Sistem Uzmanı 2 ve Bilgi Güvenliği Uzmanı 1  kişi alınacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

İlana başvuruda bulunacak olan adaylar öncelikle başvuru şartlarını taşımaları gerekmektedir. Bu yönde adaylardan genel olarak, 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki genel şartları taşımaları ve Alımı yapılacak bölümler için ilgili fakültelerden mezun olmuş olmaları gerekmektedir.

Genel nitelikler dışında Çözümleyici kadrosu için, En Az Lisans mezunu olmak, 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak, ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Sınavından İngilizce dilinden en az D seviyesinnde puan almış olmak ve işinde en az bir yıl deneyimi bulunmaları gerekmektedir.

Sözleşmeli Bilişim Personeli kadrosuna başvuru yapacak adaylar ise, 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az KPSSP3 puan türünden 70 puan almış olmak, Yabancı Dİl Sınavından İngilizce dilinden puan almış olmaları gerekmektedir.

SINAV YAPILACAK?

Adalet Bakanlığı alımını yapacağı 41 kişilik kadro için adaylara sınav yapacak. Adayların yabancı Dİl Sınavı puanı ve Kamu Personeli Seçme SInavı puanı ele alınarak bir sıralama yapılacak ve kadro sayısının 10 katı kadar aday sınava çağırılacaktır. Sınava katılmaya hak kazananların listesi www.adalet.gov.tr adresinde duyurulacaktır. Kadrolar için Sözlü sınavlar Şubat 2018 ayında yapılacaktır. Ayrıca Sözlü sınav sonuçlarıda aynı şekilde www.adalet.gov.tr adresinde ilan edilecektir.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

Yüzlerce aday ilanı geçtiğimiz günlerde görmüşlerdi. Başvuruların heyecanla başlamasını bekleyen adaylar için Başvuru süreci bugün ( 22 Ocak 2018 ) itibari ile başladı. Buna göre adaylar başvurularını en geç 31 Ocak 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri şarttır. 

Söz konusu ilana başvurular Adalet Bakanlığı resmi internet sayfası olan www.adalet.gov.tr adresinde bulunan başvuru formunu eksiksiz doldurup imzalamak sureti ile son başvuru gününe kadar Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Merkez Teşkilât Şube Müdürlüğü Bakanlıklar/ANKARA adresine şahsen veya posta yolu ile yapılması gerekmektedir. Bunundışında yapılacak olan başvurular kabul edilmeyecektr. Adaylar başvuru formlarına ve ilanların tam metinlerine ulaşmak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirleri.

Çözümleyici İlanı

Sözleşmeli Bilişim Personeli İlanı

Editör: TE Bilisim