Adalet Bakanlığı 2021 yılı Memur Alımları devam ediyor. 2020 yılı sonunda yayımlanan ilana göre Adalet Bakanlığı KPSS puanı ile memur alımı yapılacak. Bakanlık merkez Teşkilatındaki eksikliği karşılamak üzere genel İdare Hizmetleri sınıfında 7. 8. ve 9. boş kadrolarda görevlendirmek üzere 15 Stajyer Kontrolör kadrosunda alım yapılacak. Alımlar bakanlığın Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri Kontrolörleri Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda yapılacak. Söz konusu ilan için başvuru süreci başlamış olup detayları sizlerle paylaşıyor olacağız.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar talep edilmeyecektir. Özel olarak ise, Yaş, KPSS, Eğitim ve Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak şartları aranacak. Bu yönde diğer özel nitelikler şöyledir:

KPSS Şartı: 2019 ve 2020 yılında A Grubu Kadrolar için gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavında KPSSP9 ve KPSSP48 puan türlerinin herhangi birinden en az yetmiş (70) ve üzeri puan almış olmak.

Yaş Şartı: 01 Ocak 2021 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak, (01 Ocak 1986 ve daha sonra doğmuş olanlar başvurabilir.)

Eğitim Şartı: Hukuk veya hukuk bilgisine programlarında yeterince yer veren siyasal bilimler, idari bilimler, iktisat, maliye ve işletme alanlarında meslek için gerekli kültürü veren en az dört yıllık öğretim yapan yükseköğretim kurumlarından birini bitirmiş olmak.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

Adalet Bakanlığı memur alımı başvuruları başladı. KPSS A grubu puanı ile memur alımı yapılacak. Başvurular başlamış olup en geç 08 Ocak 2021 tarihi ile sona erecektir. Adaylar başvurularını sadece https://pgm.adalet.gov.tr internet adresi üzerinden e-Devlet sistemine üye girişi yaparak elektronik başvuru yoluyla gerçekleştireceklerdir. Bunun dışında yapılacak başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir.

BAŞVURU KILAVUZU BURADA