Devlet Personel Başkanlığı resmi internet adresi üzerinde yayımlanmş olan ilana göre Adalet Bakanlığı memur alımı yapacak. Bu kapsamda alımlar Adalet Bakanlığına bağlı olan Türkiye Adalet Akademisine yapılacak olup toplamda 40 memur alımı yapılacağı ilan edildi. İşin Olsa ekibi olarak bu haberimizde sizlere ilan hakkında detayları aktarıyor olacağız.

ALIM YAPILACAK KADRO NEDİR?

Adalet Akademisi 40 kişilik boş kadro ile Koruma Güvenlik Görevlisi alımı yapacağını ilan etti. Bu kapsamda adaylara sçzlü sınav yapılacak olup, Sözlü sınava katılabilmek için KPSS puanı sırasına göre yapılacak sıralamaya girebilmeleri gereklidir.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adaylardan genel olarak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesinde göre, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlk ile ilgisi olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturmasu ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek ve askerlik ile ilgisi bulunmamak gibi nitelikler aranacak.

Özel Olarak ise;

KPSS Şartı: Lisans mezunları için 2018 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında KPSSP3, önlisans mezunları için 2018 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında KPSSP93, ortaöğretim mezunları için 2018 Kamu Personel Seçme Sınavında KPSSP94 puan türünden 70 ve üzeri puan almış olmak.

Eğitim şartı:En az lise veya dengi okul mezunu olmak

Yaş Şartı: Yapılacak sınavın son başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını doldurmuş, merkezi sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü 30 yaşını bitirmemiş olmak

Boy Şartı: Erkeklerde 170 cm, kadınlarda 160 cm’den kısa boylu olmamak.

Pozisyona göre aranan şart: Son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış özel güvenlik görevlisi kimlik kartına (silahlı ibareli) sahip olmak,

BAŞVURULAR:

Başvurular 15 Ekim 2019 günü başlayıp, 30 Ekim 2019 günü mesai saati bitimine kadar Türkiye Adalet Akademisi İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Şube Müdürlüğü Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Bulvarı Ahlatlıbel Yerleşkesi Çankaya/ANKARA adresine şahsen veya son başvuru tarihinde Başkanlığımıza ulaşacak şekilde posta ile yapılacaktır. (Postadaki gecikmeler ve diğer sebeplerle bu tarihten sonra başvuranların başvuruları kabul edilmeyecektir.)

İlanın Tam Metni