Adalet Bakanlığı memur alımı başvurularında sona geldik. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan Memur Alımı ilanına göre Adalet Bakanlığı bünyesine 200 Kadrolu personel alımı yapacağını bildirmişti. Bakanlık Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda 3 farklı alanda Lisans mezunu memur alımı yapacak. Alımlar KPSS Puanı değerlendirmesi ile 3 kat sözlü sınav sonucuna göre yapılacaktır.

Sözlü sınav sonucuna göre Bakanlık bünyesine 200 kişilik kadro ile 50 psikolog, 30 pedagog ve 120 sosyal çalışmacı alımı yapacak.

Başvurular Sona Eriyor!

Adalet Bakanlığı memur alımı başvurusu 13 Aralık 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 27 Aralık 2021 tarihine sona erecektir. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar son başvuru tarihine kadar başvurularını gerçekleştirebilirler. Başvuru yapacak adaylar e-Devlet üzerinden Adalet Bakanlığı Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresinden başvuru yapabilirler.

Başvuru Şartları Nedir?

Bakanlık adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları arayacak. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" şartları aranacak.

Bunun dışında alım yapılacak olan Pedagog, Sosyal Çalışmacı ve Psikolog kadroları için En az dört yıllık eğitim veren üniversitelerin ilgili bölümlerinde mezun olmuş olmaları gerekmektedir.

KPSS Olarak ise, 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türüne göre en az 70 puan almış olmak şartı aranacaktır.

BAŞVURU KILAVUZU