Adalet Bakanlığına bağlı olan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü memur alımı yapacak. Dün yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki memur eksikliğini karşılamak üzere 6 farklı kadro ile 202 memur alımı yapacak. Başvuru süreci Bugün itibari ile başladı. Peki Adalet Bakanlığı memur alımı yapılacak kadrolar nedir? Kimler başvuru yapabilir?

Hangi Kadrolarda Memur Alımı Yapılacak?

Başvuru Şartları Nedir?

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü memur alımı için adaylardan, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Buna göre,

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

Kadrosuna Göre Özel Şartlar Nedir?

KPSS Şartı:

ÖSYM tarafından 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden puan almış olmak gereklidir. İlgili alımlar Erkek veya Kadın adaylardan yapılacak.

Eğitim Şartı:

Psikolog; Psikoloji lisans programından mezun olmak,

Sosyal Çalışmacı; Sosyal Hizmetler lisans programından mezun olmak,

Veteriner: Veteriner lisans programından mezun olmak,

Fizyoterapist; Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon lisans programından mezun olmak,

Mühendis; İnşaat Mühendisliği lisans programından mezun olmak,

Öğretmen : Milli Eğitim Bakanlığınca, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarına öğretmen olarak atanacakların atamalarına esas olan alanlar ile mezun oldukları yüksek öğretim programları ve aylık karşılığı okutacakları derslere ilişkin ilân tarihindeki çizelgede sayılan yüksek öğretim programından mezun olanlardan eğitim fakültesi mezunları dışındaki bölümler için sınıf öğretmenliği sertifikası veya pedagojik formasyon belgesi bulunmak veya alanı ile ilgili ortaöğretim alan öğretmenliği tezsiz yüksek lisans programını bitirmiş olmak.

CTE Memur Alimi Başvuru Süreci Başladı!

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesine alımını yapacağı 202 memur adayı için başvuru süreci başladı. Adaylar başvurularına 01 Nisan 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 16 Nisan 2021 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Bu yönde adaylar başvurularını sadece https://www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden giriş yaparak, e-Devlet üzerinde başvuru tarih aralığında aktif hale gelecek olan iş başvuru ekranını kullanarak yapacaklardır. Şahsen veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim