Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na Veri hazırlama ve kontrol işletmeni, laborant, Kimyager, Sağlık teknikeri, tekniker ve aşçı kadrolarında çok sayıda memur alımı yapılacak. İlan detayları şu şekildedir .

Adalet Bakanlığı bağlı kurumlarından bir tanesi olan Adli Tıp Kurumu Başkanlığı 657 sayılı devlet memurları kanununun sözleşmeli personel istihdamına yönelik olarak üretilen 4A maddesi uyarınca çok sayıda memur alımı yapacak. Adayların yapılacak olan sözlü sınava girebilmeleri için KPSS'den 2018 yılına ait en az 70 puan almış olmaları. Adalet Bakanlığı memur sınav atama ve nakil yönetmeliğinin ilgili maddelerinin şartlarını taşıyor olmaları gerekmektedir. Genel başvuru şartlarını ise yaş şartı istenecektir. Adayların yaş şartında 1 Ocak 1983 yılı ve sonrasında doğmuş olanlar yani 35 yaşını bitirmemiş olanlar başvuru yapabilecekler. Askerlikle ilişkisi olmamış olmayanlar 657 sayılı kanunda 48. madde 1-A bendinde belirtilen suçlardan mahkum olmamak yine 53. Maddede belirtilen görev yapmaya engel herhangi bir sağlık engelinin olmaması, kamu haklarından mahrum olmamak, son müracaat tarihi itibarıyla istenilen eğitim şartlarını taşıyor olmak gerekmektedir. Başvuru tarihi ve başvuru şekli şu şekilde yapılacaktır.

BAŞVURU TARİHLERİ NEDİR?

Adli Tıp Kurumu'na yapılacak olan memur alımı başvuruları; 7 Eylül 2020 tarihinde saat 10:00'da başlayacak ve 18 Eylül 2020 tarihinde 17:00 a kadar devam edecektir. Başvuru yapacak adayların KPSS P3 puan türünden alım yapılacak olan kadronun 10 katına kadar sıralama gerçekleştirilecek. Sıralama yer alan ve başvuru şartları taşıyanlar mülakat sınavına alınacaktır. Hangi kadrodan ne kadar alım yapılacak belli olmuştur.

KADRO DAĞILIMI;

Aşçı kadrosundan 2, tekniker kadrosunda 3, Kimyager olarak 4, laborant olarak 9, Sağlık teknikeri kadrosunda 18, Veri hazırlama ve kontrol işletmeni kadrosunda 24 kişi alınacak. Eğitim şartlarında veri hazırlama ile Kimyager bölümü mezunlarının Lisans mezunu olması isteniyor. Diğer bölümlere başvuru yapacak adayların ön lisans, Meslek Yüksek okulların başvuru yapacakları ilgili bölümden mezun olmaları gerekmektedir.

İLAN KILAVUZU

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim